Hír: Bemutatkozik az Abony Fiataljai, Jókedvű Cigánygyerekei csoport - Fotógalériával, videóval
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 12 kedd - 14:27:56


Szombat délutánonként Roma Táncházzá alakul át a Kultúra Háza egyik szakköri helyisége, ahol a táncolni vágyó gyerekek családias légkörben sajátíthatják el a cigánytánc hagyományait. Az Abony Fiataljai, Jókedvű Cigánygyerekei névre keresztelt közösséget Raffael Jánosné Aranka, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese hívta életre, miután a jó mozgású gyerekek és felnőttek részéről több igény mutatkozott erre a hétvégi kikapcsolódásra.

A rendhagyó kezdeményezés mellé a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Abony Város Önkormányzata is odaállt. Két évvel ezelőtt Abony Csillagai néven zenekart is alapítottak.

A képre kattintva megtekintheti, milyen hangulatban telnek a próbák a Roma Táncházban.Az idén augusztusban alakult klub szeptember óta heti rendszerességgel működik az Abonyi Lajos Művelődési Házban. Tánctanárukat Kókai Gusztáv személyében találták meg, aki az ecsedi cigányoktól, köztük Varga Gusztávtól, illetve Balogh Bélától sajátította el a mozgásformát, és nagy elhivatottsággal igyekszik továbbadni azt az utána következő generációknak.

A tánccsoport első nyilvános bemutatkozására a Roma Napon került sor. A fiatalok vidáman, ám kellő komolysággal állnak a próbákhoz, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett nagyon jól érzik magukat.

Az Abony Fiataljai, Jókedvű Cigánygyerekei csoport jövőre is szeretettel várja a táncos lábú abonyi gyerekek csatlakozását.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
Videós összefoglaló:
 
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4633 )