Hír: "Látni és látszani": Kerékpárosokat ellenőriztek Abonyban - Képgalériával
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 05 kedd - 14:33:55


Az idei évben megújult formában zajlik a „Látni és látszani” kampány, melynek keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a kerékpározók láthatóságára.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya részéről Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony és Darányi István r. tzls., az Abonyi Rendőrőrs részéről Polyák Zoltán r. ftzls. és Ondok Zsolt r. ftőrm. hívták fel figyelmet a „látni és látszani” elv életmentő szerepére 2017. december 01-jén, Abonyban. A rendőrök a város több pontján megállították a bicikliseket és ellenőrizték a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétét. Felhívták a közlekedők figyelmét a megváltozott út- és látási viszonyokra, illetve a láthatóság fontosságára. A balesetek megelőzése érdekében láthatósági mellényeket, kerékpár lámpákat, prizmákat adtak át részükre, utóbbiakat fel is szerelték a drótszamarakra.

A képre kattintva galéria nyílik!

Sötétedéskor, rossz látási viszonyoknál természetesnek vesszük, hogy az autók bekapcsolt fényszóróval közlekednek, de a kerekezők nem minden esetben fordítanak kellő figyelmet arra, hogy látszódjanak az úttesten, és ez balesethez – adott esetben súlyos sérüléshez is – vezethet.

A Ceglédi Rendőrkapitányság és az Abonyi Rendőrőrs munkatársai arra kérik a közlekedés résztvevőit, hogy tartsák be a közlekedés szabályait!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4615 )