Hír: Isten éltesse Györe Pálné, Éva nénit!
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 november 14 kedd - 13:52:39


szepkoru_koszontese_gyore_pal_beniamne_abony_abony.hu_2017.jpgIdén a 90-es számot mintázó gyertyát fújta el születésnapi tortáján Györe Pál Béniámné. Éva néni szeretett családja körében ünnepelte a kerek évfordulót november 07-én, Abonyban. A jeles alkalomból a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr is felkereste a szépkorút, hogy kedves szavakkal, tortával, és virággal kedveskedjenek neki. Egyúttal átadták neki a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot is.

Éva néni négy évtizeden keresztül könyvtárosként dolgozott Abonyban. A könyvek szeretete végigkísérte életét, ma is gyakran forgat olvasnivalót a kezében, de szívesen hallgat rádiót és néz televíziót is. Talán ezeknek is köszönheti szellemi frissességét, kiváló memóriáját, és tájékozottságát.
Györe Pali bácsival köttetett házasságukból két gyermekük született: Éva és Tibor. Az ünnepelt ma már négy unokával és két dédunokával büszkélkedhet. Egészségi állapota korához képest jó, kielégítő. Nagyon odaadó: még mindig szívesen és aktívan mozog a konyhában. Összejöveteleken, ünnepeken fejből sorolja a család kedvenc ételeinek hozzávalóit, és örömmel osztja meg praktikáit gyermekeivel és unokáival. Szívesen emlékszik vissza a gyermekkorára, szüleire, életének elmúlt éveire, szerettei körében gyakorta mesél régi szép történeteket.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Éva nénit, és jó egészséget kívánunk neki!

Darányi Erika
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4568 )