Hír: Birtokba vette a lakosság az új, Szolnoki úti gyalogátkelőt - Képgalériával
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 november 06 hétfő - 18:34:27


gyalogatkelohely_szolnoki_ut_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Tolnátó Építőipari Szövetkezet szakemberei október 26-án befejezték az új gyalogátkelőhely kivitelezését a Szolnoki úti nagytemetőnél, melyet a lakosság már Mindenszentek előtt használatba vehetett.

A Képviselő-testület a tavalyi évben döntött a gyalogátkelő terveztetéséről, annak érdekében, hogy biztosítsa a gyalogosok, kerékpárosok balesetmentes átkelését a megnövekedett gépjárműforgalmat bonyolító főúton, valamint a római katolikus nagytemető zavartalan megközelítését. A tervezési és engedélyezési eljárás után a megbízott cég idén szeptemberben kezdte meg a munkálatokat. Elkészült többek között a 40-es főútra csatlakozó térkő burkolású járda az út mindkét oldalán.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!- A kivitelezés első mozzanata volt, hogy a Közútkezelővel és a tervezővel közösen kijelöltük a megfelelő helyszínt. A forgalmi és gazdaságossági szempontok is figyelembe vettük, így a két buszmegálló között, villanypózna közelében kapott helyet a gyalogátkelő - magyarázta Tóth Sándor, a Tolnátó Építőipari Szövetkezet ügyvezetője. - A munkálatok mindkét oldalon az 500-as átereszek, valamint a támfalak kiépítésével kezdődtek. Majd megtörténtek a feltöltések, a szegénykövezések, és az ezekhez kapcsolódó munkálatok, biztosítva a megfelelő vízelvezetést. Ezt követően viacolor burkolat készült taktilis elemekkel kiegészítve a vakok és gyengénlátók számára. Természetesen a kitáblázás is cégünk feladata volt, mind az ideiglenes forgalmi rend változás, mind a végleges táblák elhelyezése. Az átjáró felfestése körszerű előre gyártott időtálló melegplasztik eljárással készült - részletezte a feladatokat az ügyvezető.

A Szolnoki út és a Mikes Kelemen utca sarkán létesült gyalogátkelőhely szabványos megvilágítása érdekében az önkormányzat megbízásából a Promex-Vill Bt. nagyobb teljesítményűre cserélte a gyalogátkelő közelében lévő lámpatestet.

Kérjük a gépjárművel közlekedők fokozott figyelmét a megváltozott közlekedési helyzetre való tekintettel!

Abony Város Önkormányzata

Szerző: Darányi Erika
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4541 )