Hír: A közösségi ellátás őszi kirándulása
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 november 03 péntek - 16:11:12


kozossegi_ellatas_kirandulas_abony_abony.hu_2017.png2017. október 26-án megszerveztük a hagyományos őszi kirándulásunkat a klienseinkkel. Kellemes napot töltöttünk együtt, melynek első állomása a szolnoki Damjanich János Múzeum volt.

Lehetőségünk nyílott az összes kiállítást megcsodálni. Megnéztük a mesterségek művészetét, amely a megye népművészetét a mesterségek oldaláról mutatta be, láttuk a megye régészeti leleteit, mely szemléltette őseink mindennapjait. Betekintést nyertünk a századforduló paraszti kultúrájába, majd a városi polgárok század eleji életébe. Az egyik legnagyobb sikert a Szolnoki Képtár aratta, hisz ott mindenki megszemlélhette a számára legkedveltebb képeket. Volt olyan, aki eddig csak fényképen látta az adott festményt, így most lehetősége nyílt élőben is gyönyörködni benne.

Érdekesség volt, hogy megtekintettük a Rádiók, televíziók, hanglejátszó eszközök – Vasziliádisz Anesztisz gyűjteményét, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek. Többségük felismert olyan eszközöket, amiket nagyszüleiknél, szüleiknél láthattak, vagy akár még ők is használtak. Ezt mindenki nagyon értékelte.Kapcsolódó hírek:
Sokan nem ismerik, pedig hosszú évek óta működik városunkban. A Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központjának egyik szolgáltatása. Az intézményt legtöbben csak családsegítőként ismerik.  Bővebben -->
 
 
Az állandó kiállításokon túl megnézhettünk egy időszaki kiállítást is, ahol a környékbeli művészek tűzzománc alkotásait láthattuk. Fantasztikus élményt nyújtott mindenki számára.

Hosszú utunkat követően megpihentünk a Kossuth téren, majd napunk megkoronázásaként közösen elsétáltunk az Árkád cukrászdába, ahol mindenki választhatott egy kedvére való süteményt a szemet gyönyörködtető édességek közül. Kissé fáradtan, de annál több élménnyel térünk haza.

Az együtt töltött idő alatt már szóba került hagyományos karácsonyi csoportunk is, örömmel tervezgettük, hogy milyen finomságok kerülhetnének majd az asztalra, felajánlásokat is kaptunk sütni szerető klienseinktől, akik az épp aktuális kedvenc édességüket készítik majd el nekünk. Izgatottan várjuk következő közös eseményünket, azon túl, hogy hetente találkozunk különböző csoportjainkon, egyéni beszélgetéseinken, ezek az alkalmak mégis különlegesek, mind a kliensek, mind a mi számunkra. 

A közösségi ellátás munkatársai: Gulyás Nóra, Krupincza Renáta, Kozma Tímea 

Elérhetőségünk: 2740 Abony, Köztársaság út 4. 

Nyitva tartás:
Hétfő - Szerda: 8:00-16:00, Kedd - Péntek: 8:00-12:00

Telefonszám: 06-53/360-238, 06-70/386-6976  

Ezt olvasta már?
Összejövetelt tartottak a közösségi ellátásban résztvevőknek


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4529 )