Hír: Tájékoztató az Abonyi Hulladékudvar hétvégi nyitva tartásával és a hulladékszállítással kapcsolatban felmerült lakossági kérdésekkel kapcsolatban
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 november 03 péntek - 14:41:26


Lakossági jelzések és bejelentések alapján az önkormányzat megkereséssel fordult az NHSZ Szolnok Kft. felé az alábbi kérdések tisztázása érdekében:
 
1. Nyitva tarthat-e az Abonyi Hulladékudvar hétvégén?
Lakossági igény merült fel az Abonyi Hulladékudvar lehetséges hétvégi nyitva tartására a zöldhulladékok elhelyezése érdekében. Az önkormányzat kérése alapján 2017. november 1-jétől minden hónap első szombatján 08:00-12:00 óra között nyitva tart az NHSZ által üzemeltetett Abonyi Hulladékudvar. Amennyiben az ügyfélforgalom indokoltnak tartja, a folyamatos szombat délelőtti nyitva tartást is bevezethetik.2. Szelektálva végzi-e a hulladékgyűjtést az NHSZ Szolnok Kft?
A hulladékürítést szelektálva végzi az NHSZ Szolnok Kft, a szelektíven gyűjtött hulladékok nem kerülhetnek a kommunális hulladékok közé. Megtévesztő lehet, hogy mind a kommunális, mind a szelektív hulladékok ürítését ugyanolyan típusú, felépítményű és színű gépjármű végzi.

3. Minden esetben elszállítják-e a háztartásokból a zöldhulladékok gyűjtésére szolgáló zöld színű zsákokat? 
Az NHSZ Szolnok Kft. minden esetben elszállítja az ingatlanok elől az NHSZ emblémával ellátott, zöld színű, biológiailag lebomló zsákokat, de kizárólag a zöldhulladékok gyűjtésére kijelölt napokon, amelyet itt tekintheti meg. Csakúgy, mint a szelektíven gyűjtött papír és műanyag esetében, a zöldhulladék szállítását is külön, szelektíven végzi a szolgáltató.

Abony Város Önkormányzata

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4527 )