Hír: Még tart a viharos szél okozta károk felszámolása Pest megyében, így Abonyban is
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 október 30 hétfő - 10:57:44


viharos_szel_karok_felszamolasa_abony_abony.hu_2017.jpgLetört ágakat, kidőlt fákat és leszakadt villanyvezetékeket hagyott maga mögött a Pest megyén is átvonuló viharos, olykor orkánerejű szél. Abony és környékéről is rengeteg bejelentést kapott a Pest Megyei Katasztrófavédelem.

- Vasárnap délelőttől több mint hétszázötven bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. - Gyakran gyökerestől kiforduló fák okoztak forgalmi akadályt, vagy képeztek veszélyhelyzetet. A hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók címről-címre járva számolták fel az eseményeket. A megrongálódott elektromos hálózat miatt rövidebb-hosszabb ideig közel negyvenezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Közel kétszáz esemény érintette Ceglédet és környékét. 

A bekövetkezett események során személyi sérülés nem történt, nagyobb ipari létesítményben, közintézményben nem keletkezett kár. Még mindig érkeznek a bejelentések a viharkárok kapcsán. A munkák hétfőn egész nap folytatódnak tovább.

DE

A fotó illusztráció! Forrás: Országos Katasztrófavédelmi FőigazgatóságEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4519 )