Hír: Arany dicséretet kapott az Andante Kamarakórus
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 október 30 hétfő - 10:36:47


Minősítő hangversenyen vett részt az abonyi Andante Kamarakórus az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál keretében, melyet 2017. október 21-én rendeztek meg Egerben.

A fesztiválon a hazai női énekkarok mellett külföldi kórusok is megmérették magukat. A rendkívül színes és erős mezőnyben a neves, szakmai zsűri Arany Dicsérettel minősítette az Andante Kamarakórust nőikar kategóriában.

Az abonyi kórus 2002-ben alakult a Bihari János Zeneiskola 50 éves évfordulója alkalmából, először csak egyszeri fellépésre. Később több kórustag kérésére újjászerveződött, és Nosztalgiakórus néven folytatták az öröméneklést. Négy évvel ezelőtt karnagyváltás történt: Reich Anikó, az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI ének tanára és nagykórusának vezetője állt a kórus élére és fogta össze az énekkar felkészülését, valamint a koncertek szervezését.A dalkör 15 éves fennállása óta számtalan önálló koncertet adott, közreműködött több zenés darab előadásában városunkon belül és országhatárunkon kívül is. 

- A jelenlegi felállásban egy éve működünk, ekkor született meg a kórus tagjaiban a változás, a felfrissülés és az új célok kitűzése iránti igény. Ennek köszönhetően lett a nevünk Andante Kamarakórus, illetve fogalmazódott meg bennünk a megmérettetés iránti vágy. A tavaly nyári, templomi koncertünk után elhatároztuk, hogy minősítő hangversenyen veszünk részt. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az első kórusversenyünk ilyen jól sikerült - árulta el lapunknak Reich Anikó.


Az összetartó tagok nagyon büszkék a minősítés eredményére

A kórus tagjai között vannak pedagógusok, jogászok, könyvelők, vállalkozók, azaz az élet számtalan területén ténykedő hölgyek, akikben egy dolog biztosan közös: a zene szeretete.
 
- Sokszor áldozatokat kell hozni a próbák és fellépések megszervezésénél, hiszen dolgozó édesanyák vagyunk, de a zene és a közösség iránti elhivatottság rendkívül összetartóvá kovácsolta a kórust - mondja büszkén a karnagy. - Nagy-nagy köszönettel és hálával tartozunk Hévizi Györgyinek, aki immár 2 éve fáradhatatlanul és lelkiismeretesen segíti zongora kíséretével a kórus szerepléseit - teszi hozzá.A minősítésnek és a szép eredménynek aktuális jelentősége is van - tudom meg Reich Anikótól - hiszen a Gyulai iskola ebben az évben ünnepli zenei tagozatának 60. évfordulóját. A kórusvezető és az énekkar tagjainak többsége egykoron az iskola zenei tagozatos diákjai voltak. A női kar nem titkolt szándéka, hogy példaként állhassanak Abony lakosai előtt, hogy milyen szilárd alapokat kaptak a zene szeretetéhez és milyen összekovácsoló ereje van a közös éneklésnek.
 
A kórus tagjai: Juhász Anikó, Király Borbála, Kókai-Dudinszky Mónika, Korbély Krisztina, Kormos Ágnes, Lukács Krisztina, Majorosné Sági Anikó, Matusinka Mária, Miskolcziné Sipos Tünde, Mucsi Ágnes, Murvai Julianna, Ördög Orsolya, Pad Tímea, Reich Anikó, Tóth Andrea, Veres Zoltánné, Vinczéné Gonda Erzsébet.
 
Abony Város Önkormányzata nevében gratulálunk a minősítéshez, és sok sikert kívánunk a jövőben!
 
Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
Andante Kamarakórus karácsonyi hangversenye - Képgaléria
Már 14 éve énekel nekünk az abonyi Nosztalgiakórus


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4518 )