Hír: Háromszoros jubileumot ünnepel a Humán Szolgáltató Központ - Fotógalériával
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 október 21 szombat - 10:30:26


Jubileumi találkozóra invitálta a helyi és a járásban dolgozó szakembereket a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja, 2017. október 17-én.

Három évforduló köré szerveződött a rendezvény: a Családsegítő Szolgálat idén ünnepli 25 éves fennállását, 10 éve alakult meg a Gyermekjóléti Szolgálat, a Támogató Szolgálat pedig 10 éve működik városunkban.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!A szakmai találkozót Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg ünnepi gondolataival:

- A mai napig nagyon sok önkéntes tevékenykedik, de szükség van egy olyan szakszolgálatra, amely mögött ott van a tudás, a tervszerűség, a jogi tanácsadás. Egy stabil, hivatástudattal rendelkező gárda tudja a város lakosságát átsegíteni a nehézségeken - hangsúlyozta polgármester asszony. - Legyen az a nehézség egy válás, betegség vagy a munkahely elvesztése, a szociális munkások nagyon sokat tudnak segíteni a krízishelyzetekben - tette hozzá.

Madár Csaba, a Pest Megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettese és Takács Imre szociológus, a Magyar Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke értékelte a szociális szféra elmúlt 25 esztendejét. Kovácsné Prágai Ilona szociálpedagógus a jelzőrendszer együttműködésének tapasztalatairól számolt be, Egedyné dr. Görög Klára ügyvéd összegezte a családok jogi segítségnyújtásának elmúlt több mint 2 évtizedét. Deákné Orosz Zsuzsanna intézményvezető a Humán Szolgáltató Központ történetébe engedett bepillantást, és idézte fel az intézmény mérföldköveit.

Abony Város Önkormányzata nevében köszönetünket fejezzük ki a szociális területen dolgozóknak önzetlen és áldozatos munkájukért!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4495 )