Hír: Megnyílt Hegedűsné Lankus Hajnalka gobelin kiállítása - Fotógalériával
(Kategória: Városi rendezvények)
Küldte: Sajtóreferens
2017 október 18 szerda - 11:02:22


hegedusne_lankus_hajnalka_gobelin_kiallitas_abony_abony_1.jpg„Tűalkotások” címmel nyílt kiállítás Hegedűsné Lankus Hajnalka 10 évet felölelő gobelin munkáiból az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájában, 2017. október 14-én. A tárlatot Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa nyitotta meg. Földi Attila és Balogh Zsolt zenés produkcióval készült az alkalomra.

Hegedűsné Lankus Hajnalka 1977-ben született. Szeretetteljes és támogató családban nőtt fel húgával, Ibolyával együtt. Mindig is érdeklődött a kreatív, vizuális tevékenységek iránt. 22 éve dolgozik óvónőként, így aktívan gyakorolhatja ezeket a tevékenységeket. Jelenleg a kőröstetétleni Református Óvodában dolgozik. Két gyermek édesanyja. Hegedűs Fanni 18 éves, bár ő más műfajban, de szintén nagyon kreatív, és Hegedűs Gergő 10 éves, akire szintén nagyon büszke, hiszen nagyon tehetséges angolból és matematikából. Második éve vívni jár Szolnokra, ahol kiélheti nagy mozgásigényét.Hajnalka gyermekkorának meghatározó személyisége Szűcs Imréné, Ica néni volt, akit a harmadik „nagymamájaként” nagyon szeretett és tisztelt. Ő is gobelinezett, és a keze alól kikerült munkák inspirálták arra, hogy 2007-ben, míg fiával otthon GYES-en volt, elkezdjen gobelizni. Tíz év termése látható ezen a kiállításon.

Hegedűsné Lankus Hajnalka előfestett gobelineket varr, különböző stílusban és gyártótól. Mola, Via és Szamosközi gobelin is megcsodálható az alkotásai között. Egy darab Ella gobelin fotó alapján készült egy angliai kisvárosról, Bibury-ről, ahol két éve járt húgával. Gobelinjeinek színvonalas, szép kereteit Járdány Gyula készíti.

Tekintsék meg a kiállítást, érdemes!

A képre kattintva kedvcsináló képgaléria nyílik!
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4488 )