Hír: Elstartolt a "SuliMoped" program a Somogyi iskolában
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 október 11 szerda - 09:50:44


A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2017-es és 2018-as tanévben, Pest megyében Abonyban, a Somogyi Imre Általános Iskolában folytatódik, amelyre azok a nyolcadik osztályos tanulók jelentkezhetek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 55 szerencsés fiatal vehet részt a programban.

A rendhagyó szülői értekezlet egyben az ünnepélyes megnyitó is volt, amelyen Nádházi Brigitta r. százados a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balestmegelőzési Csoport Vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd ismertette a programot.
Hartmann Sándor a Gyorsjogsi Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte a szülők felelősségét is, hiszen az ő beleegyezésük nélkül gyermekeik nem lehetnének részesei ennek az egyedülálló kezdeményezésnek.Mák László a Pest Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály képviseletében szólt a jelenlévőkhöz és elmondta, hogy a felnőtté válás küszöbéhez érve lehetőségük nyílik a „SuliMoped” program keretén belül segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére.  Eredményes felkészülést, sikeres vizsgát és balesetmentes közlekedést kívánt a résztvevő hallgatóknak.Hoffmann Csaba az E-educatio Információ Technológia Zrt. képviseletében a programban résztvevő hallgatóknak bemutatta az e-learning képzés gyakorlatban történő felhasználását és részletes tájékoztatást adott az elektronikus oktatási módszerről.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4465 )