Hír: Megelőzhető és legyőzhető a mellrák - Erre bátorítottak a sétálók!
(Kategória: Városi rendezvények)
Küldte: Sajtóreferens
2017 október 01 vasárnap - 11:50:49


Szeptember utolsó szombatján sokan rózsaszínben láthatták a Kossuth teret. A Városunk Fejlődéséért Egyesület ezen a napon a betegség megelőzésének fontosságára és kezelési lehetőségeire szeretette volna felhívni a figyelmet.

A felhíváshoz csatlakozó lakosok rózsaszín lufikkal, zászlókkal és szalagokkal indultak sétára a Báthory és a Jókai utcákon keresztül, hogy bátorítsák a betegséggel küszködőket, és hangsúlyozzák, mennyire fontos a prevenció. A programon részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony is. A séta ritmusát és hangulatát az Abonyi Fúvósok és Mazsorettek alapozták meg. A rendezvénynek nagy hagyománya van a városban, idén már nyolcadik alkalommal tartották meg a rózsaszín felvonulást, melyhez évről évre egyre többen csatlakoznak. 

A képre kattintva galéria nyílik! 
Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja

A rendezvény fővédnöke tisztséget ezúttal Dr. Szabó Éva radiológus, Abony Város Díszpolgára töltötte be. Az abonyi születésű doktornő lelkiismeretes és kiemelkedő munkát végez az mellrák gyógyítása terén. 2015-ben munkája elismeréseként a betegség megelőzésének fontosságát hangsúlyozó Nancy Brinker-díjat vehette át az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén.


Dr. Szabó Éva nem csak gyógyítja, bátorítja is betegeit
Fotó: Nagy Attila/ Nők Lapja

Magyarországon évente kb. 2100 nő halálát okozza a kór, amely a második leggyakoribb halálok a 45 és 65 év közötti nők körében. Az egyesület arra buzdítja a hölgyeket, hogy éljenek az állam által biztosított évi egyszeri ingyenes szűrés lehetőségével.


A közösségi sétát követően Korbély Csabáné, az egyesület tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Losonczi Luca főorvos és Dr. Szabó Éva radiológus főorvos a terápiás és diagnosztikai lehetőségekről tartott előadást az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében. A program második felében a Szivárvány Óvoda Lila csoportjának és a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának műsorával kapcsolódhattak ki a résztvevők.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4429 )