Hír: Ők a Virágos Abonyért pályázat idei díjazottjai
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:19:37


viragos_abonyert_kituntetesek_atadasa_abony_abony.hu_2017.jpgA „Virágos Abonyért” kitüntetések ünnepélyes átadásával kezdődött meg a munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülés 2017. szeptember 28-án, melyet idén már negyedik alkalommal adományoztak a legszebb kertek és balkonok tulajdonosainak.

A címeket ezúttal is pályázati úton lehetett elnyerni. A díj célja, hogy még jobban ösztönözze a lakosságot lakókörnyezetük karbantartására, az ingatlanok előtti közterületek ápolására, virágok és zöldnövények telepítésére. A településen évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a virágosításra, a köztisztaságra és a zöldfelületek gondozására, melyet az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeznek a lakosság megelégedésére.

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony gratulált a díjazottaknak, és köszönetét fejezte ki a nyerteseknek, valamint azon lakóknak, akik szívvel-lélekkel gondozzák lakókörnyezetüket. A kitüntetéseket a Képviselő-testület nevében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adták át. 
 
 
Balkon kategóriában Fű Attiláné (Szolnoki út 71.) részére adományozták a „Virágos Abonyért” címet.
 
Kertes ház kategóriában Antal Sándor (Reform u. 6.), Borsányi Mihály (Téglagyár u. 2/a.), Mucsányi Tibor (Abonyi Lajos u. 11.), Pataki Sándor (Abonyi Lajos u. 30/a.) és Ködmön Zsolt (Vörösmarty u. 33.) vehette át a kitüntetést. A kategória első helyezettje: Antal Sándor (Reform u. 6.).
 
A Képviselő-testület augusztus 31-én, zárt ülésen döntött a címek adományozásáról. A pályázat nyertesei egy évig kommunális adó alóli mentességben részesülnek, és „Virágos Abonyért cím birtokosa” feliratú táblát kapnak az adományozótól, melyet az ingatlanon fognak elhelyezni. A kertes ház kategória győztese mindezeken túl 10.000,-Ft pénzjutalmat is átvehetett.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk a kitüntetésekhez!
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
 
 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4426 )