Hír: Szolnok ellen diadalmaskodtak női kéziseink
(Kategória: Sporthírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 szeptember 22 péntek - 16:44:42


abonyi_kezilabda_club_noi_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgVasárnap délután játszottuk az idei szezon első bajnoki meccsét, méghozzá hazai pályán. Szolnok csapata - amely most került fel NB II-be - látogatott el elsőként hozzánk. 

Junior csapatunk új arcokkal, és új edzővel mutatkozott be mind a szolnoki csapatnak, mind a nézőknek. Az első félidő elég szoros volt, a mérkőzés elején lendületesen játszottunk, de a sok technikai hibánk miatt hamar felzárkózott az ellenfél csapata. A félidő után egy teljesen más hangulatú csapat lépett a pályára. Gördülékenyen vettük az akadályokat, sikerült előnyhöz jutnunk és ezután már csak néhány gólt tudtak dobni a szolnoki játékosok. Remek eredménnyel zártuk az első fordulót. Jövő héten Makóra utazunk, addig is keményen edzünk tovább és készülünk a következő megpróbáltatásra! Gulyás Péter, az új junior edző gondolatai a csapatról és a mérkőzésről:
"Speciálisan nem készültünk, hiszen az általános építkezés és a csapategység kovácsolása zajlik még. Az új játékosok beilleszkedése kulcskérdés. Emellett fontos a komplett csapat és az általam felállított új és más elvárások összhangba hozása. Véleményem szerint egy ütőképes keret áll most rendelkezésre, melyből egy kis ízelítőt kaphattunk a mérkőzés második felében. Szervezett és jobban működő védelmünknek köszönhetően, a megszerzett labdák, gyors és pontos lerohanásaink végén az ellenfél kapujába kerültek. Bizakodó és optimista vagyok a szezont illetően. Hajrá Csajok!"

Bárány József, a klub elnöke így nyilatkozott a meccsről:
"Önbizalom növelő győzelmet arattak fiataljaink. Több új és fiatal játékos érkezett a juniorjainkhoz. Jó volt látni, hogy klubunk saját nevelésű játékosai is szerepet kaptak a mai meccsen. A földön kell maradni a győzelem ellenére is, hiszen nagyon hosszú a bajnokság. De biztos vagyok abban, hogy ez az új csapat az új edzővel sokra viheti. Gratulálok!"

Végeredmény:
Abonyi KC-Szolnoki KCSE: 33-21
Góllövők: Pap Karolina (13),Batta Fruzsina (4), Bokor Fruzsina (4), Rieger Melanie (3), Patai Laura (3), Tóth Mónika (3), Balogh Edina (1), Duka Vanessza (1)

A junior mérkőzés után felnőtt csapatunk lépett pályára. Csakúgy, mint a junior csapat esetében, sok új játékost láthattunk Abony színeiben. A meccs elején kicsit kapkodtak, rendezetlenek voltak, mind támadásban, mind védekezésben. Szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, a félidőt csupán 3 gólos előnnyel tudták zárni a mieink (13-10). A második félidőre összekapták magukat, kemény védekezéssel, pörgős támadásokkal megnyerték az első meccset, ezzel nagy lendületet szerezve a további munkához és mérkőzésekhez.

Bárány József, a klub elnöke így nyilatkozott a meccsről: „Rendkívül jó volt látni a csapaton, hogy akarja a győzelmet. Az új játékosok játékán sem az látszott, hogy nem régóta vannak itt. Ha ezt a lendületet tudjuk tartani és rendesen dolgozunk tovább egy jó évnek nézhetünk elébe. Gratulálok a hölgyeknek!”

Végeredmény:
Abony KC-Szolnoki KCSE: 30-21
Góllövők: Áy Nikolett (10),Tar Zsófia (5), Ács Rebeka (4), Kovács Nikolett (4), Molnár Krisztina (3), Patkós Gabriella (2), Tóth Mónika (1), Tátrai Renáta (1)

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt: Rieger Melanie
 
A bajnoki szezon kezdetét megelőzően készült videós összeállításukat az alábbiakban tekinthetik meg:
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4402 )