Hír: Csodakapun át a Gyöngyszemekbe
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 szeptember 11 hétfő - 17:24:41


gyongyszemek_ovi_apponyi_utca_2.jpgNéha az egyszerűnek tűnő dolgok, tettek válnak a legkülönlegesebbé. Amikor egy ötlet születése, majd megvalósítása bár banálisnak tűnik is, sokak hétköznapjába csempész örömet és melegséget.

Így indult a Gyöngyszemek Óvodájában az a kezdeményezés, amely a határtalan kreativitással és kétkezi munkával vegyítve ma már sok gyermek napját aranyozza be. De miről is szólnak a fenti sorok?A Gyöngyszemek ovi lelkes óvónői egy ötlettől vezérelve - nem túlzok, ha azt mondom, - fantasztikus mesekönyvé varázsolták a Köztársaság és az Apponyi úti ovi kapuját. - A kerítéseket sok-sok évvel ezelőtt újították fel, ezért nagyon-nagyon kopottasak, rozsdásak, elhasználódottak voltak már - avat be a részletekbe Gulyás Erzsébet óvónő, az egyik ötletgazda.
 
 
- A felújításukra az Abokomtól kértünk festékeket és meg is kaptuk. Kívül „óvodába hívogató” formákat rajzoltunk, és szerettük volna, ha a Köztársaság úti óvodában található két csoport, a Süni és a Méhecske is visszaköszön valamilyen formában. Az ötletek kialakításában többen vettünk részt, Major Sándorné óvodavezető, Kovácsné Gulyás Zsuzsanna, Szuda Kata és jómagam - részletezi az óvónő.


A Köztársaság úti óvodaegységben részt vettek a festésben a karbantartók Kovács Mihály és Darányi László, a belső kapu festésében segített Atkári-Gyóni Krisztina, Molnár Jánosné és Gulyás Gabriella. A formákat Szuda Kata és Gulyás Erzsébet rajzolták meg és festették le. 

- A Köztársaság úti óvoda dolgozóival közösen alakítottuk olyanná a kaput, amilyennek látják ma a járókelők. Belül egy kis vízi világot varázsoltunk a kerítés felületére - mondja Gulyás Erzsébet. - Öröm volt számunkra munka közben a szomszédok és a járókelő emberek bíztatása, gratulációi és elismerő szavai, amivel kifejezték tetszésüket. További terveink a belső udvar vasból készült ajtóinak és az iroda ajtajának megfestése, melyeket szintén vidám formákkal fogunk díszíteni. Reméljük, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt örömmel fogadják majd és vigyáznak rá azzal, hogy a kerékpárjaikat nem a kerítésnek támasztják, hanem a kerékpártámasztó korlátnak - fejezte ki reményét.

A végeredmény a Köztársaság úton 

Természetesen az Apponyi úton is a karbantartók készítették elő festésre a kerítést. - Misi és Laci bácsi csiszolták és alapozták le a kaput. A festés mintája illeszkedik a benti palakerítés motívumaihoz, ezért nem ábrázol pl. mesejelenetet - avat be a kulisszatitkokba B. Molnár Kati óvónő. - Hajni néni, Györgyi néni és Kati néni festette fel a díszítőelemet, a többiek pedig a gyerekekre vigyáztak. A festés oroszlánrészét Hajni néni végezte, és ő rajzolta fel a mintákat is - tette hozzá.

Munkában az Apponyi úton is
A társadalmi munkát célzó összefogás nem példátlan településünkön. Csak az elmúlt néhány évet tekintve, szülői összefogással, pedagógusok támogatásával szépült a Szivárvány Óvoda, a Somogyi és a Gyulai iskola udvara is.

Köszönjük szépen azoknak, akik ebben a fantasztikus, és önzetlen munkában részt vettek.

Darányi Erika
Abony.hu fotó: Székely Szilárd

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4377 )