Hír: Újraindult a vonatközlekedés a Cegléd-Abony-Szolnok vonalon
(Kategória: Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók)
Küldte: Sajtóreferens
2017 augusztus 03 csütörtök - 13:15:22


abony_budapest_nyugati_abony.hu_2016_2017.jpgA Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon nem sokkal 16 óra után megjavították az abonyi állomás meghibásodott biztosítóberendezését.

Újraindult a vonatközlekedés ezen a szakaszon. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre. Az utasok minél előbbi elszállítása érdekében több vonat is megáll ezen a szakaszon. A feláras vonatok a jelentős késések miatt felármentesen igénybe vehetők a Cegléd-Abony-Szolnok viszonylaton.Előzmények:

Nem járnak a vonatok a Cegléd-Abony-Szolnok vonalon

Az abonyi állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt nem működik teljes körűen a vonatforgalmat irányító technikai rendszer. A vonatközlekedés ideiglenesen szünetel a Cegléd–Abony-Szolnok vonalon. Az arra utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.

Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják Cegléd-Abony-Szolnok között. A Záhony-Nyíregyháza-Debrecen felől Budapestre tartó InterCity vonatok Újszász felé kerülnek. Szolnok–Cegléd–Budapest viszonylatban vonat elmaradásokkal is számolni kell.

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri. A kialakult helyzet miatt a MÁV-START a ceglédi, az abonyi és a szolnoki állomáson fokozott figyelmet fordít az utasok és a vonatpótló buszokra várakozók ivóvízzel történő ellátására.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4262 )