Hír: Magas István emlékkönyv készült
(Kategória: Kulturális hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2016 október 27 csütörtök - 10:44:56


magas_istvan_emlekkonyv_abony_2016.jpgMagánkiadásban jelent meg a Magas István emléke előtt tisztelgő könyv, melyet Tarjányi István, a helytörténet iránt érdeklődő abonyi történelemtanár szerkesztett – ezt Király Béláné jelentette be az október 23-i helyi megemlékezésen, Magas István emléktáblájának megkoszorúzásakor. 
 
A könyvből minden érdeklődő választ kaphat arra, hogy ki volt Magas István, miért érdemelt emléktáblát a gimnázium falán. Király Béláné azt is elmondta az emlékezőknek, hogy a könyv minden helyi iskolai könyvtárban, a városi könyvtárban és a múzeumban is fellelhető lesz majd, de lehet igényelni is.
 
„Magas István személyében nem csak őt magát, hanem a nemzeti emigráció jelképét tisztelhetjük. Javasolom, és kérem, hogy a gimnázium ifjúsága a saját ’56-os megemlékezését minden évben itt tartsa meg, a város önkormányzata pedig ennek a táblának a koszorúzását, - minden kerek évfordulón (azaz öt évenként), a magyar nemzeti emigráció előtt tisztelegve -, iktassa a hivatalos rendezvények sorába” – hangsúlyozta.

Darányi ErikaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.3435 )