Hír: Nincs belvízprobléma Abony belterületén
(Kategória: Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók)
Küldte: Sajtóreferens
2016 február 25 csütörtök - 13:34:53


A jelenlegi időjárási viszonyokat figyelembe véve nem kell belvízproblémára számítani a város belterületén, ezért továbbra sem kell belvízvédelmi készültséget elrendelni a településen.

„Ha így marad az időjárás, nem kell a belvízvédelemmel foglalkozni, mert nincs jelentősebb csapadék előirányozva. Ha a későbbiekben nagyobb intenzitású csapadék esne, akkor lesznek olyan pontok, ahol fokozottabban oda kell figyelni. Belterületen szerencsére nincsen probléma, semmiféle belvízhelyzetről nem beszélhetünk.” – tájékoztatott Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Folyamatosak a helyszíni bejárások, mind a szolgáltató, mind a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztálya részéről, de a városi képviselők is meggyőződhettek róla, hogy nincsen nagyobb baj a település határain belül. Szükség esetén az átemelő szivattyúkat is működésbe hozzák.

Abonyban, az ABOKOM Nonprofit Kft. végzi a belvíz elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokat, melynek keretein belül a csatornákat, az elvezető árkokat folyamatosan karbantartják és tisztítják. A kézi nádvágásba, a gyomirtásba és az egyéb csatornatisztítási munkálatokba jelentősen besegítenek a közmunkaprogramban résztvevők is.

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás

(A fotón a Baross Gábor úti átemelő szivattyú látszik működés közben.)Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.2741 )