Hír: Tájékoztató a kerékpárok regisztrálásáról
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2015 szeptember 14 hétfő - 10:14:34


Az Abonyi Rendőrőrs előzetes igényfelmérést tartott Abony városában a kerékpárok regisztrálása vonatkozásában. A regisztráció célja, hogy a kerékpárt azonosítani tudják, így a tulajdonjog könnyen és biztonságosan tisztázhatóvá válik. Cegléden már 2014 óta él a kerékpár regisztrálási lehetőség, melyet most Abonyban is bevezetnek.
 
Gulyás Pál r. alezredes úr, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka arról tájékoztatott, hogy a felhívásra 2015. szeptember 10-ig 15 fő abonyi lakos jelezte regisztrációs szándékát. Az előzetes felmérés alapján ez összesen 34 db kerékpár regisztrációját teszi lehetővé. A Ceglédi Rendőrkapitánysággal egyeztetve az első kerékpár regisztrációra 2015. szeptember 16-án, 08:00-15:30 óra közötti időintervallumban kerül sor az Abonyi Rendőrőrs épületében.A regisztráció mindösszesen 15 percet vesz igénybe. A rendőr egyedi azonosítóval megjelöli a kerékpárt (UV festékkel egyedi azonosító számot kap), annak jellemzőit dokumentálja, lefényképezi, és a helyi rendőrségi adatbázisban rögzíti. A kerékpárt rendőrségi regisztrációs matricával is ellátják.

Kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy regisztrációs szándékukat személyesen vagy telefonon (53/360-152) az Abonyi Rendőrőrsön jelezni szíveskedjenek!

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi TamásEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.2338 )