Hír: Külföldi vendégek a Somogyiban
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Handi
2008 október 01 szerda - 06:34:58Jövő héten hétfőn (2008. október 6-án) lengyel és cseh diákok és pedagógusaik érkeznek iskolánkba a Tempus Közalapítvány által támogatott projekttalálkozóra.


Iskolánk egy olyan nemzetközi programban dolgozik együtt a fent említett 2 ország kisdiákjaival, amelynek témája a környezetvédelem. Már az előző tanévben is sokat dolgoztak a gyerekek ebben a témában (a víz és a föld témakörben) s ez a 10 diák 2008 májusában elutazhatott a csehországi partneriskolába, Breclav-ba. Most mi vagyunk a házigazdák, de 2009 májusában újabb 10 "somogyis" diák utazhat a lengyelországi Barczewo-ba Krakkón keresztül. Ebben a tanévben a nap és a levegő lesz a központi téma, ami köré gyűjtjük az érdekes feladatokat. Célunk az, hogy a gyermekek maguktól jöjjenek rá az idegen nyelvek fontosságára, hiszen a lengyel és cseh diákokkal angolul ill. németül tudnak társalogni.
Az egy hét alatt színes programokkal várjuk vendégeinket, köszönhető ez a lelkes kollegáknak és a segítőkész abonyiaknak. S hogy kik segítették munkánkat, legközelebb részletesen beszámolunk róla, ill. a programokról. Előre is hálás köszönet Nekik!

Csóka Aranka és Földiné Juhász Zsuzsanna
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.22 )