Hír: Kitüntették a fatolvajokat tetten érő abonyi polgárőröket, Juhász Pálnét és Kelemen Józsefnét
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2015 február 02 hétfő - 17:16:59


Miniszteri elismerő oklevelet adományozott Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár két abonyi polgárőrnek, akik többször segítettek a lakóhelyükhöz közeli erdőben garázdálkodó fatolvajok rendőrkézre kerítésében. Juhász Pálné és Kelemen Józsefné február 2-án a miniszteri okleveleket a Földművelésügyi Minisztériumban vették át. A két polgárőr az Abony Városi Polgárőrség tagjaként rendszeresen járőrözik a városban és a közterületeken, így a közeli erdőkben is. Gyakran az éjjeli vagy a hajnali órákban is járják az erdőket, hogy a tolvajok számára ne legyen kiszámítható az ellenőrzés. Munkájuk eredményességét mutatja, hogy többször értek tetten fatolvajokat, legutóbb januárban egyszerre két csapatot kaptak el, akik éppen több mázsa fát készültek ellopni az erdőből. Ezzel a két hölgy nagymértékben hozzájárul az illegális fakivágások megakadályozásához és így a természeti környezet megóvásához, amely az Állami Földekért Felelős Államtitkárság egyik fontos célja.Ezért Bitay Márton államtitkár a két abonyi polgárőr munkáját miniszteri kitüntetéssel ismerte el, és emellett a területileg illetékes erdészet, a NEFAG Zrt. nevében Dégi Zoltán vezérigazgató 50-50 ezer Ft pénzjutalmat ajánlott fel a polgárőröknek.   
 
Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala nevében szívből gratulálunk a kitüntetéshez. Az Abony Városi Polgárőrség már több alkalommal vehetett át kitüntetést az elmúlt években, lelkiismeretes munkájuk példaértékű a bűnmegelőzésben.
 
Forrás: Földművelésügyi Minisztérium, Sajtóiroda
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM
 
- 2014. januárjában kapta az egyesületünk a Lada Níva terepjárót az „Év polgárőre” kitüntetéssel, amellyel kibővíthettük a külterületeink és erdőink védelmében nyújtott szolgálatainkat. A szolgálatok során igazi csapatmunkát alkotva tudtunk sikeres eredményeket elérni. Egyesületünk tagjai munkahellyel rendelkeznek, szabadidejüket feláldozva végezték és végzik szolgálataikat. Ezúton szeretném társaimnak megköszönni odaadó munkájukat, mert segítségük nélkül ez a kitüntetés nem valósulhatott volna meg. Sikeres tevékenységük eredményeként a minisztérium is elismerte az Abonyi Polgárőrség munkáját. – mondta el Juhász Pálné, az Abony Városi Polgárőrség vezetője az abony.hu-nak, amikor a kitüntetéssel kapcsolatban kérdeztem.
 
Darányi Erika
sajtóreferensEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.1802 )