Hír: APEH határidők
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Handi
2009 március 09 hétfő - 07:48:59

Áprilisi adózási határidők


Április 14., kedd
A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg az általa levont különadó- és személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot, a magánnyugdíj-pénztári tagdíjat, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, az egészségügyi hozzájárulást, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást, a munkaadói és munkavállalói járulékot, a baleseti járulékot, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/15/25 % járulékot, korkedvezményre jogosító munkakört betöltő személy után a korkedvezmény-biztosítási járulékot. Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig fizeti meg a vállalkozói járulékot. E kötelezettségekről a foglalkoztató a 0908-as, az egyéni vállalkozó magáról a 0958-as számú bevallást adja be, kizárólag elektronikus formában.


A kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó az egészségügyi szolgáltatói járulékot eddig fizeti meg.

A biztosított őstermelők is a 0958-as számú adóbevallást adják be elektronikus úton a negyedévente fizetendő járulékaikról.

Az egyéni vállalkozó április 14-ig fizeti be az előleget, akár az általános szabályok szerint, akár átalányadóval adózik. Az evás vállalkozások is most fizetik be a negyedéves előleget.

Április 15., szerda
Az ÁFA törvényben meghatározott új közlekedési eszközt értékesítő adózó a 0988-as számú nyomtatványon adatszolgáltatást ad.

Április 20., hétfő
Havi és negyedéves társasági adóelőleg befizetés, havi bevallók környezetvédelmi termékdíj befizetése, játékadó befizetése és bevallása a 0978-as bevalláson, havi és negyedéves ÁFA befizetése és bevallása, 0901-es havi és negyedéves bevallás benyújtása, fogyasztói árkiegészítés és költségvetési támogatás igénylése a 0911-es nyomtatványon. Az Európai Közösségből történő beszerzés esetén meghatározott adóalanyok 0986-os számú bevallásának benyújtása.

Április 30., csütörtök

A környezetterhelési díj befizetése és bevallása 0950 nyomtatványon.

 APEH Közép-magyarországi Regionális IgazgatóságaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.100 )