Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2020 január 31 péntek - 09:37:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Mérföldkőhöz érkezett Abony önkormányzata, hiszen 2020.01.30-tól az Önkormányzati Tv-n keresztül élőben közvetítik a testületi üléseket, a várost érintő fontosabb eseményeket. 

Ezzel sokkal szélesebb érdeklődői kör számára teszi lehetővé a város, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a lakók, rálátással bírjanak az őket érintő kérdésekben. Az Önkormányzati Tv-n visszanézhetőek a testületi ülések, napirendi pontok, képviselői hozzászólások, városunkról készült anyagok, fontosabb eseményekről készült felvételek. 

Mindez kereshető formában. Ezáltal az önkormányzat lehetővé teszi, hogy a választópolgárok közelebb kerüljenek a képviselőikhez, az általuk végzett munkához.
2020 január 31 péntek - 09:06:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abony Város
Polgármesterétől
H-2740 Abony, Kossuth tér 1.
JT/42-1/2020.

M e g h í v ó
Tisztelettel meghívom a

2020. február 10-én (hétfőn) du. 17.00 órakor

tartandó KÖZMEGHALLGATÁSRA.


A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme


Abony, 2020. január 24.

Pető Zsolt polgármester

Meghívottak:
 • Képviselő-testület tagjai
 • Valamennyi bizottsági tag
 • dr. Gáspár Anita aljegyző
 • Polgármesteri Hivatal Osztályvezetői
 • Földi László országgyűlési képviselő
 • Város díszpolgárai, helyi társadalmi és civil szervezetek képviselői
 • Helyi intézményvezetők
 • Magdáné dr. Rostás Boglárka – a Ceglédi Járási Hivatal mb. vezetője
 • id. Raffai László –Roma Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke
 • Gáspár Csaba Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. és Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője
2020 január 29 szerda - 12:29:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Pető Zsolt polgármester kezdeményezésére az Abonyi Birkózó Club vezetősége, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, valamint a tervező csapat egyeztetést tartott január 29-én. 
 
A megbeszélést Pető Zsolt azért kezdeményezte, mert mindenképpen szeretne már mielőbb eljutni az alapkő letételéig, illetve a csarnok megépítéséig. „Mindezt megígértem a birkózóknak, és Abony Város Díszpolgárának, a Nemzet Sportolójának, Varga Jánosnak is. Ennek az ügynek mindenképpen nagy segítője leszek.”- mondta a városvezető 
 

Az Abonyi Birkózó Club előkelő helyen áll az országos rangsorban, saját nevelésű versenyzőik az ország élvonalába tartoznak. Jelenleg egy meglehetősen régi teremben edzenek, mely nem felel meg a modern kor követelményeinek. Az új csarnok építésének lehetősége már 2007-ben felmerült, de ekkor nem volt elegendő az a forrás, melyet a minisztérium biztosított. Az új létesítmény építését az abonyi önkormányzat képviselő- testülete is támogatja – korábban meghozott határozata alapján- 30 millió 200 ezer forinttal. A minisztériumi támogatás is rendelkezésre áll, ennek összege 60 millió forint. A rendelkezésre álló 90,2 millió forint azonban valószínűleg nem lenne elég ekkora létesítmény megépítésére. Emiatt az Abonyi Birkózó Club kérte a Magyar Birkózó Szövetség támogatását, ennek értelmében újabb 108 millió forintos támogatást kaphat a csarnoképítési projekt. Az ezzel kapcsolatos döntés már nyilvános, megjelent a szakszövetség honlapján is. 
 

Így mindösszesen 198,2 millió forint áll rendelkezésre a célra. A támogatási szerződést még nem írták alá, de a sportszervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt mielőbb megtehessék. Az új birkózócsarnok a tervek szerint a Gyulai iskola udvarán épülhet fel, tanórák alkalmával azt használhatják majd a diákok is. Pető Zsolt polgármester mindenben segíteni fogja az abonyi birkózók álmának megvalósítását, azt, hogy végre megépülhessen a korszerű csarnok.
Lőrinczy Veronika
2020 január 28 kedd - 12:46:12     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A Magyar Posta Zrt tájékoztatása szerint 2020 február 1-től változik az abonyi postahivatal nyitvatartása, hétköznaponként minden nap reggel 8 órakor nyitnak, szerda kivételével este 18 óráig, és szerdai napokon 19 óráig tartanak nyitva. Szombatonként és vasárnaponként továbbra sem lesz nyitva az abonyi posta.
2020 január 27 hétfő - 12:56:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abonyi Polgármesteri Hivatal                           a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapjánpályázatot hirdet

Abonyi Polgármesteri Hivatal
Gazdasági Osztály 
gazdasági ügyintéző 
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony                      

Foglalkoztatás jellege:Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Ellátandó feladatok:-Könyvelési, kontírozási feladatok ellátása az ASP gazdálkodási szakrendszerben, -Részvétel a zárlati teendők elvégzésében, a beszámoló elkészítésében, a havi és negyedéves kincstári adatszolgáltatások teljesítésében, -Egyeztetések elvégzése, analitikus nyilvántartások vezetése, -Kimutatások, jelentések készítése, -Kapcsolattartás az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekkel, -Érvényesítés, pénzügyi ellenjegyzés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 1. melléklete szerint: „19. Pénzügyi és számviteli feladatkör

Jogállás, illetmény és juttatások:A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései , valamint a(z) az Abonyi Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata az irányadók.                      

 Pályázati feltételek:
•         Magyar állampolgárság,
•         Cselekvőképesség,
•         Büntetlen előélet,
•         Főiskola, A II. besorolási osztályban: Gazdasági középiskolai végzettség; vagy középiskolai végzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, banki ügyintézői, informatikai, műszaki, logisztikai, menedzserasszisztens szakképesítés.”Az I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.,•         Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:•         1-3 éves szakmai gyakorlat, - MS Office (Word, Excel, PowerPoint) magas szintű ismerete, - ASP gazdálkodási szakrendszer ismerete, - Helyismeret, - Felsőfokú végzettség, - Közigazgatási alap- és/vagy szakvizsga, - Több, a képesítési előírásoknak megfelelő képesítés.Elvárt kompetenciák:•         Kiváló szintű -Önállóság, precizitás, megbízhatóság, felelősségtudat, terhelhetőség, - ,•         Magas szintű szóbeli és írásbeli kifejezőkészség, ,•         - Csapatmunkára való alkalmasság, együttműködés. ,A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:•         A pályázó szakmai életútját részletesen bemutató fényképes önéletrajz a 87/2019. (IV.23.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete szerint,•         Végzettséget igazoló bizonyítványok másolatát,•         Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt,•         Nyilatkozat a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak kezeléséhez.A munkakör betölthetőségének időpontja:A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.A pályázat benyújtásának határideje: 2020. február 14.
 
2020 január 27 hétfő - 12:33:51     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2020. január 30-án (csütörtökön) du. 14.00 órakor tartandó képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Pető Zsolt
polgármester

2020 január 22 szerda - 09:59:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolásról - A személyi kedvezmény a személyi jövedelemadóból vehető igénybe. 

A háziorvosoknak, szakorvosoknak, a tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokról 2020. január 31-éig kell elektronikusan adatot szolgáltatniuk a NAV-nak. 

Személyi kedvezményre az jogosult, aki a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved és erről orvosi igazolással rendelkezik, továbbá aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül, és jogosultságát külön jogszabály alapján állapították meg. A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolást szakambulancia, kórházi osztály szakorvosa, vagy az általuk készített orvosi dokumentáció alapján a háziorvos állíthatja ki.Az orvosi igazolás kötelező tartalmi elemei: -         a súlyosan fogyatékos személy természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve, születési családi és utóneve, születési helye és születési ideje, anyja születési családi és utóneve), lakóhelye, adóazonosító jele,-         az igazolás alapjául szolgáló szakorvosi dokumentáció kiadásának dátuma,-         a súlyos fogyatékosság jellege (végleges vagy ideiglenes),-         ideiglenes igazolásnál annak hatálya,-         az igazolás kiállításának dátuma,-         az igazolást kiállító szakorvos/háziorvos aláírása. 

Azoknak az orvosoknak, szakorvosoknak, akik személyi kedvezményre jogosító igazolást állítottak ki 2019-ben, adatot kell szolgáltatniuk 2020. január 31-ig. Az adatszolgáltatáshoz szükséges 19K51-es nyomtatvány a www.nav.gov.hu honlapról letölthető és kizárólag elektronikusan nyújtható be.  
2020 január 21 kedd - 15:28:49     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0


Megkezdődött a Kormány által meghirdetett Kisváros Fejlesztési Program kidolgozása. Abony város jövőbeni fejlesztései érdekében kiemelten fontos, hogy már az előkészítési szakaszba is bekapcsolódhassunk. 


Pető Zsolt polgármester a mai napon tagja lett annak a munkacsoportnak, melyet szakmai egyeztetéshez állított fel a Települési Önkormányzatok Szövetsége. A polgármester elmondta, hogy továbbra is a helyi gazdaság fejlesztését tartja a kulcsterületnek, ezért elsősorban a helyi gazdaság versenyképesség és a munkahelyteremtés támogatását kidolgozó szakmai csoport munkájában vesz részt. Kidolgozásra kerül többek között a helyi közutak, intézmények, műemlékek, sportlétesítmények, valamint a közösségi rendezvények támogatására vonatkozó javaslat is. A munkacsoportnak ez év április első napjaiban kell átadnia javaslatait a Kormánynak. Várhatóan ez év őszén jelenhetnek meg azok a pályázatok, melyek jelentős fejlesztési forrásokat hozhatnak Abony város számára is.
2020 január 15 szerda - 18:43:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Január 15-én délután az Abonyi Lajos Művelődési Házban gyűltek össze azon érintett intézményvezetők, akik rendezvényeket szerveznek Abonyban. A megbeszélés szerepel a Humánpolitikai Bizottság munkatervében, mondta el lapunknak Korbély Csabáné a szakbizottság elnöke, aki hozzátette, hogy a megbeszélést vele együtt szorgalmazta Kókai- Dudinszky Mónika gazdasági alpolgármester és Pető Zsolt polgármester is. Korábban az egyes szervezőktől bekérték azokat a rendezvényeket egy felhívás alapján, melyek a 2020-as terveikben szerepelnek. Ezeket összesítették, illetve kiegészítették a programmegbeszélésen. Pető Zsolt polgármester arra kérte a jelenlévőket, hogy a későbbiekben legyenek szívesek részletezni az egyes rendezvényeikre beadott költségigényüket, mert a költségvetés tárgyalásakor ez fontos momentum lesz. Kókai- Dudinszky Mónika gazdasági alpolgármester felajánlotta a segítségét abban, hogy egy táblázatban összesíti a költségigényeket. 
 

Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy a megbeszélés, melyet ebben a formában a Város történelmében először rendeztek meg, nagyon sikeres volt. „A cél többek közt az volt, hogy összehangolhassuk a rendezvényeinket úgy, hogy ne legyenek ütközések, ne szervezzenek az érintettek egy napra, vagy teljesen ugyanabban az órában programokat. Rendkívül széles a paletta, ez alapján áll majd össze a komplett rendezvényterv. Be fogjuk vonni az egyeztetésbe a civil szervezeteket is, gondolok itt a sportegyesületekre is. Bízom abban, hogy mindenki megelégedésére szolgál majd Abony Város rendezvényterve, melyben oroszlánrészt vállal a kiváló szakmaisággal működő létesítményünk, az Abonyi Lajos Művelődési Ház. A rendezvénytervet a képviselő-testület a költségvetéssel együtt fogadja el.Köszönöm, minden résztvevő segítő támogatását!”- mondta Korbély Csabáné. 
 

Lőrinczy Veronika
2020 január 14 kedd - 12:19:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Virág István, a MÁV vezérigazgató- helyettese felkérte Kiss Gábort a MÁV pályavasúti területi igazgatóját, hogy tartsanak Pető Zsolt polgármesterrel közösen helyszínbejárást az abonyi vasútállomáson. Erre január 13-án a kora délutáni órákban került sor. A MÁV illetékese rendkívüli módon segítőkésznek bizonyult. A helyszíni bejárás után Kókai - Dudinszky Mónika alpolgármester asszonnyal folytatták tovább a megbeszélést, a Polgármesteri Hivatalban. A vasúti szakember nyitott volt a polgármester kéréseinek irányában, így számos, az utazóközönséget nagyon pozitívan érintő változás várható a közeljövőben. Az önkormányzat és a MÁV együttműködési megállapodást köt majd, melynek köszönhetően több kisebb- nagyobb felújítást, illetve fejlesztést is végrehajtanak. Így a vandálok megfékezése érdekében a tervek szerint kamerarendszert szerelnek fel. Fontos és aktuális teendő az utasok komfortérzetének növelése érdekében egy váróterem megnyitása. Jelenleg sajnos a váró ajtaja zárva van. Kiss Gábor ígéretet tett arra, hogy az egyik várótermet felújítják, és az ezt követően az utasok rendelkezésére áll majd. A fenntartásról, tisztán tartásról, az állagmegóvásról a helyi önkormányzat segítségével gondoskodnak. Gondot okoz a MÁV állomáson az is, hogy régóta nem vitték el a felhalmozódott lombhulladékot, mely közegészségügyi szempontból sem kedvező. Ennek elviteléről, illetve a bozótos rész kivágásáról, és egyéb területek rendbetételéről is közösen gondoskodik Abony és a MÁV, amennyiben létrejön a megállapodás. Szóba került többek közt az illemhely kérdése is. A régi WC épület elbontásra kerül, a MÁV állomás elől átkerül az ideiglenes illemhely, Pető Zsolt polgármester kérésének megfelelően. Annak lehetőségét is vizsgálni fogja a MÁV, hogy hogyan és hol lehet állandó vizesblokkot kialakítani az állomás épületében. Ezek mellett számos kérdésben egyeztetés történt, a fejleményekről beszámolunk Önöknek!


Lőrinczy Veronika
2020 január 11 szombat - 10:17:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság! Együtt, összefogással állítsuk meg a szemetelést, az illegális hulladéklerakásokat az erdeinkben és városunk határában! Amennyiben háztartásában nagyobb mennyiségű hulladék halmozódik fel (mint amit heti/ zöldhulladék és szelektív hulladék esetén havi rendszerességgel elszállít a hulladékszolgáltatási közszolgáltató NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.) kizárólag engedéllyel rendelkező vállalkozót bízzanak meg hulladékuk elszállításával. Abony vonzáskörzetében az alábbi engedéllyel rendelkező vállalkozások foglalkoznak konténeres sitt, hulladék elszállítással:
 • Adamol Kft Szolnok +36-30/955-8505

 • NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft, Szolnok +36-56/511-430, +36-56/511-440

 • Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., Cegléd
+36-53/500-152, +36-53/511-440
 • Morzsa Fuvarozó Kft. Cegléd +36-30/ 279-2024 , +36-53/ 317-926

Abony Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy amennyiben a háztartási hulladékának, építési törmelékének és egyéb hulladékainak elszállításával hulladékszállítási engedéllyel nem rendelkező „vállalkozásokat” bíznak meg ezen „vállalkozók” sajnos az esetek túlnyomó többségében a határba és erdős területeinkre rakják le a hulladékot szennyezve és károsítva ezzel a lakóhelyünket, környezetünket.
Tartsuk tisztán településünket, vigyázzunk a környezetünkre!
Oldal:  1 2
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények