Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 30 péntek - 09:53:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Nagyításért kattintson a képre!

2018 március 29 csütörtök - 18:30:44     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

garazdasag_abonyban_abonyi_lakos_abony.hu_2018.jpg   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja  miatt  egy 26 éves abonyi lakos ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. március 16-án, 01:00 óra körüli időben az Abony, Jókai úton lévő egyik üzlet kirakat üvegét ököllel betörte.

   A cselekmény bejelentését követően részletes adatgyűjtésre került sor, melynek eredményeként fél órán belül a rendőrjárőr az otthonában elfogta a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személyt. Az eljárás szabadlábon hagyása mellett jelenleg is folyamatban van.

Abony.hu2018 március 29 csütörtök - 18:11:23     Sporthírek      Hozzászólás0

   Immáron IX. alkalommal rendeztük meg az Abony Kupa akrobatikus torna pontszerző versenyt és III. alkalommal a Gúlaépítő találkozót.

   Az előző évekhez képest korábban került sor a versenyünkre, amelynek oka, hogy ez volt az utolsó felkészülési állomása a két hét múlva esedékes Világbajnokságnak. A korai szezonkezdet és a hazai közönség miatt nagyon izgultak a versenyzők, de ennek ellenére szépen helytálltak - értékelt az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!Olvasd tovább...
2018 március 29 csütörtök - 14:57:02     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A ceglédi rendőrök öt főt kábítószer–kereskedelem bűntett, két főt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, három főt kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.
 
   Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Ceglédi Rendőrkapitányságon indult nyomozás ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt, az ügyben a ceglédi nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. A ceglédi rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Ceglédi Járási Ügyészség, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2018. március 27-én reggel több településen intézkedtek egyidőben.


Olvasd tovább...
2018 március 29 csütörtök - 12:37:47     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

pinginves_ovoda_rongalas_falfirka_abonyban_abony_2.jpg   Nemrég számoltunk be az örömteli hírről, hogy felújították a Pingvines Óvoda főépületét és a Garas tagóvodát. Sajnos nemrégiben vandálok áldozatává lett a Garas óvoda fala: Mint ahogy a képek is mutatják, a bejárat mellett jól látható méretben, kék színű festékkel firkálták össze.

   Az elkövető bizonyára úgy gondolta, hogy ez a „művészi alkotás” még hiányzott a megszépült épületről. Szomorú, hogy egyesek ilyen példát mutatnak az óvodás gyerekek számára. A falfirkát a Generál-Koktakt Bt. szakemberei hamarosan eltüntetik. Érdekesség, hogy a rongáló az óvodától nem messze, a Kossuth Ferenc utcában is hasonló módszerrel hagyta ott névjegyét egy közlekedési táblán, és még ki tudja, hol...

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 március 28 szerda - 18:46:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 március 28 szerda - 17:44:33     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kid_fc_merkozesek_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Egy hét alatt három mérkőzés vár az Abonyi Kid FC U14-es focistáira. Szombaton 12:30-tól a Kistarcsai VSC, kedden 16:00 órától a Veresegyház VSK, pénteken 17:00 órától a Gödöllői SK csapatát fogadják a fiúk az abonyi sportpályán.

- Mindhárom mérkőzés hazai pályán lesz, bízunk benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a mérkőzésekre. Mindig feldobja a csapatot, ha sokan kíváncsiak ránk. Az első tavaszi fordulóban Dunakesziről sikerült egy nagyon szoros meccsen elhozni a 3 pontot. Hazai pályán is csakis a győzelem a célunk, ami azért nem lesz egyszerű feladat, hiszen mindenki azt a csapatot akarja leginkább megverni, amelyik vezeti a bajnokságot - mondta lapunkn Némedi Tivadar edző.

Hajrá Abonyi Kid FC!2018 március 28 szerda - 17:22:02     Intézményi hírek      Hozzászólás0

 versmondo_verseny_ovodasoknak_somogyi-imre_altalanos_iskola_abonyban_abony.hu_2018.jpg  A Somogyi Imre Általános Iskola hagyományai közé tartozik, hogy városunk nagycsoportos óvodásai részére versmondó versenyt rendezünk.

   Idén is nagy érdeklődés kísérte ezt az eseményt. A gyerekek vidám perceket szereztek a közönségnek és a zsűrinek egyaránt.

A zsűri tagjai voltak: Csibrány Lászlóné, Kovácsné Barta Éva és Pálinkás Julianna tanítónők.

Eredmények:
I. helyezett Telek Adrienn
II. helyezett Nagy Anna és Rabi Rebeka
III. helyezett Skultéti Emese Szófia
IV. helyezett Balogh Zsombor
V. helyezett Benke Flóra
VI. helyezett Megyeri Hanga
VII. helyezett Vadas Roland

Beszámolt: Gönczölné Mádi Friderika mkv.


2018 március 28 szerda - 11:25:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!
Tisztelt Ügyfelünk!

A zöldhulladékok házhoz menő begyűjtését és elszállítását 2018. április 16. és 2018. november 30. között négyhetente végzi Abony városában az NHSZ Szolnok Kft. Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok begyűjtése továbbra is a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás részét képezi, a szolgáltatás díját a hulladékszállítási díj tartalmazza.

A kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: levágott fű, falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, gally) az MSZ EN 840-1 típusú szabványos hulladékgyűjtő edényekben vagy a Társaságunk által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákokban gyűjthetők, melyeket kérjük, hogy az edényben vagy mellette szíveskedjenek elhelyezni. Természetesen a maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágak továbbra is elszállításra kerülnek, amennyiben a megfelelő gyűjtőnapon helyezik ki azokat. Amennyiben nem megfelelő típusú edényben, zsákban helyezik ki a zöldhulladékot, nem áll módunkban elszállítani azokat. A zöldhulladékot egész évben elhelyezhetik az Abonyi Hulladékudvarban is. Kérjük, hogy a zöldhulladékokról, melyek az edényekbe vagy a zsákokba kerülnek, távolítsák el a drótokat, kötöző elemeket, egyéb csomagoló anyagokat!


Olvasd tovább...
2018 március 28 szerda - 10:08:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A rendezvénnyel Biró Zsoltot támogatják a szervezők!

Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 március 28 szerda - 09:42:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

allasborze_cegleden_abony_abony.hu_2018.jpgA VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 „ÚT A MUNKAERŐPIACRA” PROJEKT keretében, a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya

2018. április 26-án (csütörtökön) 9:00 órától 12:00 óráig
a Kossuth Művelődési Központ „B” épületében
(2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a.)
ÁLLÁSBÖRZÉT szervez.

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK, AHOL AKÁR AZONNAL SZEMÉLYESEN IS MEGISMERHETI LEENDŐ MUNKÁLTATÓJÁT

HATÉKONYABB ELHELYEZKEDÉSE ÉRDEKÉBEN ÖNÉLETRAJZÁT HOZZA MAGÁVAL!

ÁLLÁSKERESÉS A VMP Virtuális Munkaerőpiaci Portálon

A VEKOP-8.1.1-15 PROJEKT TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEI ÁLLÁSKERESŐKNEK     

EURES-TANÁCSADÁS                                     
(KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁS)                                               

ÖNÉLETRAJZÍRÁS

MUNKAERŐ-PIACI INFORMÁCIÓNYÚJTÁS
 
Sok sikert kívánunk az álláskereséshez!

Pest Megyei Kormányhivatal

2018 március 27 kedd - 16:05:24     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Kábítószer-kereskedőkön ütöttek rajta a ceglédi zsaruk - Abonyban is intézkedtek

rendori_rajtautes_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Tíz gyanúsított közül hetet őrizetbe vettek a ceglédi rendőrök, velük szemben kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés a gyanú.

   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult nyomozás ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A ceglédi nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. A ceglédi rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Ceglédi Járási Ügyészség, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2018. március 27-én reggel több településen intézkedtek egyidőben - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. 

   A Cegléden, Tápiószelén, Abonyban, Törtelen, Jászkarajenőn és Újszászon végrehajtott intézkedések során több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, továbbá több helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat foglaltak le.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények