Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 19 hétfő - 17:18:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

KLIKK a képre a galériáért! Részletes beszámoló és videó hamarosan!
2018 március 19 hétfő - 11:22:19     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

rozsnyai_matyas_gyogyszertar_abony_2016.jpg   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. március 19-25. között) a Rozsnyai Gyógyszertár az ügyeletes patika.

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika2018 március 19 hétfő - 10:37:16     Intézményi hírek      Hozzászólás0

orszagos_nepdaleneklesi_verseny_kinizsi_gimnazium_abony_abony.hu_2018.jpg   2018. március 03-án rendezték meg a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában a „Tiszán innen-Dunán túl” országos népdaléneklési verseny megyei fordulóját, melyen Korbély Krisztina tanárnő csoportja, valamint Reich Anikó tanárnő csoportja és egyéni versenyzője is részt vett.

   Ebben az évben az eddigieknél sokkal többen mérettették meg magukat ezen a versenyen, a zsűritagok több száz produkciót hallgattak meg.

   A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola 5.z és 6.z osztályainak tanulóiból alakult kisegyüttesek az I. korcsoportban versenyeztek. Produkciójukat arany minősítéssel értékelte a zsűri.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 március 19 hétfő - 10:19:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

   Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítmények építése - jelentette be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hétfőn Szolnokon sajtótájékoztatón.

   Mayer András elmondta: a tervek szerint 2019 negyedik negyedévében befejeződő beruházás 26,311 milliárd forint hazai forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

   A vezérigazgató-helyettes elmondta: a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. kivitelezésében megvalósuló beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés Cegléd és Abony között, a tervezési sebesség óránként 110 kilométer. A 4-es számú főút érintett szakaszán található települések jobban elérhetőek lesznek és megvalósul a főút melletti települések tehermentesítése - számolt be.

   A beruházás részleteiről elmondta: a 17,6 kilométer M4 gyorsforgalmi út építése során kétszer két sávos gyorsforgalmi utat alakítanak ki 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, 26,6 méter koronaszélesség biztosítja az autópályává történő fejlesztés lehetőségét és stabilizált üzemi sáv épül. A meglévő kétszer két sávos nyomvonalat átépítik 6,1 kilométeren, a meglévő kétszer egy sávos szakaszt pedig bővítik kétszer két sávossá 11,5 kilométeren.

   Kettő különszintű csomópont és négy új aluljáró épül, valamint felújítanak három aluljárót és egy felüljárót. Kialakítanak egy kétoldali, egyszerű pihenőt a Tápiószele-Abony összekötő út térségében, zajárnyékoló falak létesülnek 1 ezer 708 méteren és üzemi hírközlési központot telepítenek.

   A beruházás során 6,57 kilométer önkormányzati földút épül, megújul 3 kilométer kétszer egy sávos burkolt önkormányzati út, valamint 1,2 kilométer kétszer egy sávos út és 1,1 kilométer szintén kétszer egy sávos mellékút. Mayer András szólt arról, hogy az építkezés során 1 millió 300 ezer köbméter földet kell megmozgatni, a föld deponálása már megkezdődött, a hó olvadását követően elindulhat a tényleges  kivitelezés is - tette hozzá.

A fotó illusztráció!

2018 március 19 hétfő - 08:18:41     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Az 1848-’49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére városi ünnepséget tartottak az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében, 2018. március 15-én.

   A Kultúra Házába érkező emlékezőket az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett csoport produkciója fogadta. Ünnepi műsort adtak a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. z és 7. b osztályos diákjai, énekkara. Közreműködött az Abonyi Fúvószenekari Egyesület.

   Felkészítő tanárok: Szabóné Németh Ilona, Virág Annamária, Reich Anikó, Gulykáné Gál Erzsébet, Dévainé Kazinczy Sára.

   Az ünnepséget követően a helyi intézmények, szervezetek vezetői, képviselői koszorúkat helyeztek el Kossuth Lajos reliefjénél.

Részletesebb beszámoló és videó hamarosan!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

2018 március 18 vasárnap - 17:59:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nyari_idoszamitas_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Emiatt minden évben más dátumra esik, de az időpont mindig ugyanaz: októberben 3 órakor vissza kell állítani, márciusban 2 órakor előre kell tekerni az órákat.

   A nyári időszámítás idén 2018. március 25-én kezdődik. Ekkor az órákat vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell előretekerni - vagyis egy órával kevesebbet aludhatunk.

   A nyári időszámítás ötletét Benjamin Franklin már 1784-ben felvetette, ő a világításra használt gyertyákkal spórolt volna így. Több mint száz évvel később, 1895-ben újra előkerült az ötlet, a nyári időszámítást végül elsőként Németország alkalmazta 1916. április 30-ától.

Forrás: eduline.hu2018 március 18 vasárnap - 06:50:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpgLesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy kisteherautó vasárnap reggel Pest megyében, a 4-es főút Cegléd és Abony közötti szakaszán.

   A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.2018 március 17 szombat - 07:50:16     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0
MTI

   Baleset miatt 30-60 percet késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinfrom sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel.

    Kavalecz Imre tájékoztatása szerint Pestszentlőrinc és Vecsés között egy fény- és félsorompóval biztosított átjáróban egy tehervonat összeütközött egy személyautóval. A balesetben nem sérült meg senki, a ütközést megelőzően a fény- és félsorompó üzemszerűen működött. A két állomás között a műszaki mentés és a hatósági helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza és a szegedi vonalon előre láthatóan 30-60 percet késnek a vonatok.


2018 március 16 péntek - 07:23:06     Sporthírek      Hozzászólás0

   Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a Tápiószelei SE csapatait láttuk vendégül. A mérkőzések előtt számítani lehetett arra, hogy ezúttal nem fogunk nagy ellenállásba ütközni, hiszen a csoport sereghajtói közé tartozik a szelei alakulat.

   Ennek ellenére ellenfelünk fiatal játékosai elszántan és kitartóan játszották le a 2X60 percet, ugyanis szinte egy csapat küzdötte végig a junior és felnőtt mérkőzést. Izgalmak elmaradtak ezen a hétvégén, de ami fontos, hogy csapataink ismét pontokat szereztek és ismét egy lépéssel kerültek közelebb a továbbjutáshoz.

Junior mérkőzés:
Játékosok: Bagi N.(7), Benyus M.(5), Bugyi Cs., Hegedűs G., Kiss D. (6), Kelemen P.(1), Komáromi Z.(5),Majoros L. (2), Ollári Sz.(6), Seres T.(2),Szabó K., Varga A.(6), Kapus: Bugyi G., Pintér L.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 5:0; 10.p 7:1; 15.p. 11:3; 20.p. 15:5; 26.p. 18:7; 30.p. 22:10; 35.p. 26:11; 40.p. 28:13; 45.p. 31:14; 50.p. 33:17; 55.p. 36:20; 60.p. 40:23

KLIKK a képre a galériáért!


Olvasd tovább...
2018 március 15 csütörtök - 17:16:42     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

 veradas_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg  Abonyban, a 2018. március 14-én a Vöröskereszt szervezésében megtartott véradásra 46 véradó jelentkezett. Sok volt a fiatal véradó, többek között a Kinizsi Pál Gimnáziumból is jött tanuló, aki először segített ily módon egy beteg, rászorulónak. Bízunk benne, hogy a jövőben többen is követik majd példáját, és osztálytársai, évfolyamtársai is vele érkeznek a következő véradásokra.

   A véradás fontosságát valamennyien érezzük. Szükség van rá, mert életet menthetünk vele. A szervezett véradásokon túl évente 5-6 alkalommal irányított véradást is szervezünk, mely irányítottan egy bizonyos embertársunk műtétjéhez, gyógyításához szükséges. Így volt ez néhány nappal ezelőtt is, amikor egy abonyi fiatalember műtétjéhez nyújtották karjukat véradóink. Köszönjük nekik. A beteget megműtötték, gyógyulást kívánunk neki, hogy mielőbb hazatérhessen családjához. Köszönjük a véradásokhoz nyújtott segítséget, a költségmentes hirdetést, a művelődési házban biztosított helyet, az önkéntes diákoknak az értesítések kézbesítését, az egészségügyi dolgozók és mindazok munkáját, akik segítségünkre voltak.   A következő véradás 2018. június 13-án lesz.

Az abony.hu-nak beszámolt Pető Istvánné, véradás-szervező.

A képre kattintva galéria nyílik!


2018 március 14 szerda - 13:35:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben az influenzaszerű megbetegedések számának csökkenése okán a 2018. február 20-tól érvényes látogatási tilalmat dr. Pusztai Dezső főigazgató 2018. március 15-től (csütörtök) feloldotta a részleges látogatási tilalmat.


Abony.hu
 
 

2018 március 14 szerda - 10:51:53     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

tolnai_akos_elveszett_elokerult_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatunk mindenkit, hogy Tolnai Ákost 2018. március 14-én, a kora esti órákban szerencsésen megtalálták Budapesten.
 
Korábban írtuk: 
   A lakosság szíves segítségét kérjük az abonyi Tolnai Ákos megtalálásához. A 27 éves férfi 2018. március 12-én, a déli órákban ismeretlen helyre távozott Abonyból. 

   Családja úgy tudta, diplomaosztóra megy Szolnokra. Kb. 175 cm magas, normál testalkatú, barna hajú és szemű, szemüveges. Eltűnésekor kék farmernadrágot, barna prémes irhakabátot, fekete félcipőt viselt. Az eltűnését a rendőrségen bejelentették, a rendőrök már nagy erőkkel keresik.

   Aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrséget: a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Ingyenesen hívható a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld száma, vagy hívja a következő telefonszámokat: 06/70-9486-116, 06-20/264-7301.

Abony.hu

Nagyításért kattintson a képre!Oldal:  1 2 3 4
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények