Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 03 szombat - 09:27:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalakon a szombat délelőtti vonatok menetideje 20-40 perccel nőtt, de esetenként akár 50-60 perces késések is várhatók, mert meghibásodott a felsővezeték a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között, a Nyíregyházára tartó, 612-es számú Szabolcs IC áramszedője pedig megsérült.

   Jelenleg mindegyik vágányon áll a vonatforgalom. A menetidők megnövekedése miatt utasaink elnézését és türelmét kérjük!

MÁVINFORM2018 március 02 péntek - 13:39:30     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kutyamentes1_abony_abony.hu_2018.jpg   Tegnap este 7 óra körül egy budapesti állatvédő egyesület bejelentést kapott, mely szerint Abonyban, egy Jósika úti ház kertjében egy alultáplált staffordshire-pitbull keverék kutya a láncra feltekeredve, a hóban, vizes rongyokon fekszik a földön. Háza sincs, ahová bemenekülhetne a hideg elől.

   A mentés este 11 óra körül kezdődött meg, a csoport tagjai ekkor érkeztek meg Abonyba a ceglédi menhely egyik gondozójával és állatorvosával kiegészülve. A helyszínre már az abonyi rendőrökkel együtt mentek ki.

- A kutya tulajdonosának elmondása szerint korábban ő is az utcáról fogta be a Pitbull fajtájú ebet, de szegényes életmódjuk miatt nem volt lehetőségük a megfelelő tartásra - tájékoztatta lapunkat az esetről Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka. - A gazda azt is elmondta, hogy szívesen lemond az ebről, ha valaki jobb körülményeket tud biztosítani számára.


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 11:20:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

egyenlo_banasmod_hatosag_pest_megyei_ugyfelszolgalata_marciusi_ugyfelfogadas_abony_abony.hu_2018.jpgForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság Pest megyei ügyfélszolgálatához, ha neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása, faji hovatartozása vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri! Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:
06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com

Pest Megyei Kormányhivatal
1052 Budapest, Városház u. 7.
(tel: +36 1/485-6957)
2018.03.05. hétfő 11:30-15:30
2018.03.26. hétfő 11:30-15:30

Nagykáta Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
2761 Nagykáta, Dózsa György út 2.
(tel: + 36 29/641-105)
2018.03.12. hétfő 11:30-15:30

Dunakeszi Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
fszt. kis házasságkötő terem
2120 Dunakeszi, Fő út 25.
(tel: + 36 27/542-800)
2018.03.19. hétfő 11:30-15:30

Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!

Nagyításért kattintson a plakátra!


2018 március 02 péntek - 11:13:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

ferzol_kft_tapioszolos_nyilt_nap_abony_abony.hu_2018.jpgTisztelt Érdeklődők!

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket a FERZOL LEMEZMEGMUNKÁLÓ KFT. nyílt napjára!

Kíváncsi a FERZOL Kft. belső működésére? Mi van a csarnokok belsejében? Most megtudhatja!

A FERZOL Kft. harmadik alkalommal rendezi meg nyílt napját 2018. március 10-én, (szombaton) 10.00-15.00 óra között.

Jöjjön el és mi a nyílt napunk alkalmával megmutatjuk telephelyünket, tevékenységünket, modern technológiánkat, munkakörülményeinket, európai színvonalú környezetünket. Célunk az, hogy a környező lakosság gyárlátogatás keretében,működés közben pillanthasson be cégünk életébe és láthassa fejlődésünket. Kérjük, használja ki a lehetőséget, legyen a vendégünk, töltsön el velünk pár érdekes órát, szerezzen kedvező élményeket és vigye tovább másoknak is jó hírünket!


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 07:54:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

pest_megyei_kormanyhivatal_logo_abony.hu_2016.jpg   A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (8) bekezdése alapján a 2018/2019. tanévre vonatkozóan az alábbiak szerint határozta meg az iskolák felvételi körzetét, valamint a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény működési körzetét.

Kapcsolódó/letölthető dokumentumok:
 (a megtekintéshez, letöltéshez kattintson a címre)

Pest Megyei Kormányhivatal
Érdi Járási Hivatala
Hatósági Főosztály, Hatósági Osztály2018 március 02 péntek - 07:41:10     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi
XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet
Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony 
kisgyermeknevelő
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: A bölcsődei ellátásban részesülő 1-3 éves gyermekek szakszerű gondozása, nevelése, fejlesztése, napközbeni ellátása a bölcsőde szakmai programjában meghatározott irányelvek alapján.


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 06:55:49     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 március 01 csütörtök - 17:32:19     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2018. március 06-án (kedd) du. 16:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 2018 március 01 csütörtök - 17:12:12     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Okmányirodájában (2740 Abony, Kossuth tér 1.) 2018. március 05. napján (hétfőn) az infokommunikációs eszközök karbantartására kerül sor.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyi ügytípus tekintetében a várakozási idő megnövekedésére lehet számítani, mivel a karbantartás az ügyfélfogadással egyidejűleg zajlik. Továbbá átmenetileg rövid időszakokra rendszerleállás várható, melyért elnézésüket és türelmüket kérjük.

Ezen a napon az ügyek zavartalan intézésére a Ceglédi Kormányablak és Okmányirodai Osztályon (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) van lehetőség. Kérem, további információért forduljanak az Okmányiroda munkatársaihoz, akik készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Szíves megértésüket köszönöm!

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.
hivatalvezető-helyettes
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal

2018 február 28 szerda - 14:05:58     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A jelenlegi adatok szerint egy túrkevei nő 2018. február 27-én, 13 óra 25 perckor Abonyban, a Mátyás király utcában közlekedett az általa vezetett Toyota típusú gépkocsival.

Amikor a Mátyás király utca és a Nagykőrösi út kereszteződéséhez ért - figyelmen kívül hagyta az ott kihelyezett „Állj, elsőbbségadás kötelező” közlekedési jelzőtáblát - a kereszteződésbe behaladt, ahol nekiütközött egy Suzuki típusú gépkocsinak. A baleset következtében a Suzuki utasa megsérült.

   2018. február 27-én, 15 óra 30 perckor Abonyban, a Ceglédi úton közlekedett egy férfi az általa vezetett Fiat típusú személygépkocsival. Haladása során - mivel sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg - a havas úton megcsúszott és egy villanyoszlopnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.


2018 február 28 szerda - 13:54:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az „Abony Közoktatásáért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek II. fejezete szerint

„II. fejezet
„Abony Közoktatásáért ” kitüntetés
7. §

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Közoktatásáért” kitüntetést adományozhat azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai, zeneművészeti oktató-nevelő munkában, nagyfokú szakmai felkészültséggel rendelkeznek a tehetséggondozás és a pedagógiai módszerek alkalmazásában.

8. §
(1) A kitüntetésből évente legfeljebb öt adományozható.
(2) A kitüntetés adományozására a 2.§. (1) a)-c) pontjaiban meghatározottakon felül javaslatot tehetnek:
a) helyi intézmények vezetői
b) pedagógusok szakmai szervezetei és érdekképviseletei
c) szülői munkaközösségek
d) az intézményi diákönkormányzatok  


Olvasd tovább...
2018 február 28 szerda - 11:35:36     Sporthírek      Hozzászólás0

2018. február 17-én, Kaposváron a serdülő női minősítő versenyen az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői - Terék Gerda és Terék Fruzsina -, bronzérmet nyertek.

- A lányok két-két magabiztos győzelemmel és vereséggel állhattak fel a dobogó harmadik fokára. A serdülő versenyek az idei évben különösen nagy figyelmet érdemelnek, hiszen júniusban Győr városa rendezheti meg a 2018. évi Európa-bajnokságot ebben a korosztályban. A válogatottság megszerzésére még két minősítő versenyen lesz lehetősége Gerdának és Fruzsinának - számolt be az abony.hu-nak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk! DE
A kép korábban készült. Abony.hu fotó: Székely Szilárd


Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények