Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 december 01 péntek - 08:03:09     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Abonyi Rendőrőrs telefonszáma 2017. december 01-től megváltozott.

Az új telefonszám: 06-53/505-860.

Rendőrségi elérhetőségek, fogadóórák:

Ceglédi Rendőrkapitányság Vezetője
 
Török Csaba r. alezredes fogadóórája a Ceglédi Rendőrkapitányságon Cegléd, Rákóczi u. 22-24. szám minden hónap első szerdáján 08:00 órától 12:00 óráig.
 
Abonyi Rendőrőrs Őrsparancsnoka

Gulyás Pál r. alezredes őrsparancsnok fogadóórája minden hónap első csütörtöki napján - 10:00-12:00 óra között - előzetes telefonos egyeztetéssel.


Olvasd tovább...
2017 november 30 csütörtök - 19:43:21     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy ismeretlen holttest azonosításához kéri a lakosság segítségét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 26-án 5 óra 40 perckor a 40-es számú út 41. kilométerszelvényében Abony térségében egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eljárás során az elgázolt férfi személyazonosságát nem lehetett megállapítani.

Az elhunyt körülbelül 50-55 éves, 175 centiméter magas, őszes hajú szakállas férfi. Sötétkék farmert, kék kabátot, fekete cipőt, valamint egy Ablon feliratú baseball sapkát viselt.


Olvasd tovább...
2017 november 30 csütörtök - 10:54:53     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Falumúzeum alapításának 50. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek 2017. december 08-án, 17:00 órától az abonyi Kultúra Háza színháztermében.

A felújított Falumúzeumot Abonyi Magyar Imre festőművész kiállításával nyitják meg újra a látogatók előtt.

A rendezvényen közreműködik a Hagyományőrző Abonyi Néptánc Együttes és a Kéknefelejcs Dalkör.
2017 november 29 szerda - 13:11:44     Sporthírek      Hozzászólás0

skultety_sandor_birkozo_emlekverseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. november 26-án rendezték meg a XVIII. Skultéty Sándor emlékversenyt a Varga István Városi Sportcsarnokban.

A verseny jó hangulatban, 11 csapat és egyéni versenyben 84 induló részvételével zajlott le. Szabadfogásban, egyéniben küzdöttek a gyermek és a kadet, versenyzők, míg ezzel párhuzamosan a Közép-Magyarországi Területi diák és serdülő csapatbajnokság is lebonyolításra került. Sok-sok akció dús mérkőzést láthatott a szép számú közönség. Határon túlról a szerbiai, Zomborból is érkezetek versenyzők.


Olvasd tovább...
2017 november 29 szerda - 12:16:48     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_felhivas_allatkinzas_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse eljárást folytat különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ismeretlen elkövető 2017. november 08-án, a 40-es főút Abony-Szolnok közötti szakaszától jobbra található dűlőúton, a vasúti pályatest közelében bálázó zsinórral felakasztott egy barna szőrű, közepes méretű, feltehetően keverék fajtájú kutyát. Az állat a felakasztás következtében elpusztult.

Az Abonyi Rendőrőrs kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban bármilyen információval tud szolgálni, értesítse az Abonyi Rendőrőrsöt a 06-53/ 505-860-as telefonszámon, vagy az ügy előadóját Petrezselyem Tibor r. törm. urat a 06-70/ 400-7205-ös telefonszámon, vagy Kapás Béla r. tzls. urat.

Darányi Erika

2017 november 28 kedd - 20:04:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet - hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el. Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A társaság 93 mérnökségén és 19 megyei igazgatóságán léptetik életbe a négyfokozatú skála hármas fokozatát. Kifejtették: az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben havazás várható, csütörtöktől pedig az ország nagy részén válhat téliesre az időjárás, és egyes helyeken jelentős mennyiségű friss hó hullhat. Leginkább télies időjárásra Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, továbbá a fővárosban, illetve leginkább a magasabban fekvő, hegyvidéki területeken, például a Bakonyban, a Pilisben, a Mátrában és a Bükkben lehet számítani.


Olvasd tovább...
2017 november 28 kedd - 17:11:17     Intézményi hírek      Hozzászólás0

mikrotersegi_prozamondo_verseny_kinizsi_pal_gimnazium_abony_abony.hu_2017.jpgA Kinizsi Pál Gimnázium 2017. november 22-én ötödik alkalommal rendezte meg a Mikro-térségi Prózamondó versenyt, amelyen szép számmal indultak versenyzők.

Három kategóriában lehetett nevezni:
I. 4-5. osztályosok egy szabadon választott mesével
II. 6-7. osztályosok egy szabadon választott mondával
III. 8-9. osztályosok egy szabadon választott mondával

Minden választott műben az ördögnek kellett szerepelnie. Az idei megmérettetésen több iskola is képviseltette magát:
- a Ceglédi Református Általános Iskola  Kőröstetétleni Tagiskolája
- a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
- a Kinizsi Pál Gimnázium
- Montágh Imre EGYMI Általános Iskola és Óvoda
-  a Somogyi Imre Általános Iskola

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 november 28 kedd - 16:33:55     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_torna_es_akrobatika_klub_abonyi_akrobatikus_magyar_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgAz idei évben rendhagyó módon vidéken, Abonyban rendezték az akrobatikus torna Magyar Bajnokságot, 2017. november 25-én.

- Az Abony Torna- és Akrobatika Klub versenyzői és azok hozzátartozói számára ez nagyon sok munkával és szervezési feladattal járt - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző. - A versenyre 7 egységgel (18 versenyzővel) sikerült bekerülnünk, ami az egyesület történetében eddig a legmagasabb létszám. A hazai szervezés sajnos számunkra nem volt előnyös, a lányok nagyon izgultak, nagyon sokat dolgoztak az elmúlt hetekben. A gyakorlataikat szépen előadták, majdnem minden egység az idei legmagasabb pontszámot kapta, aminek következtében három bronzérmet is sikerült megszereznünk! Ezúton is gratulálok a versenyzőknek, valamint köszönöm a sok-sok segítséget a sportolóknak, hozzátartozóknak - egészítette ki.

A képre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 november 26 vasárnap - 18:46:22     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

gyalogos_gazolas_40-es_fout_abony_abony.hu_2017.jpgEddig tisztázatlan körülmények között elgázolt egy személyautó egy gyalogost Abony térségében, a 40-es számú út 41.800-as méterszelvényében 2017. november 26-án 5 óra 42 perckor.

A baleset következtében a gyalogos a helyszínen életét vesztette.

Forrás: police.hu2017 november 24 péntek - 08:01:40     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2017. november 30-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

A Képviselő-testület ülései a zárt ülés kivételével nyilvánosak, azokon bármely állampolgár részt vehet. 
 
 
 
Az ülést honlapunkon élőben, online közvetítjük!


2017 november 24 péntek - 07:30:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. december 10-től 2018. február 02-ig a 100. sz. vasútvonalon Kaba – Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2018. január 31-én Ceglédbercel-Cserő – Szolnok állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik a 2610. sz. vonat helyett, a sötétített alappal jelölt menetrend szerint. A vonatpótló autóbuszon a vasúti menetjegyek érvényesek, együttes elhelyezés és kerékpárszállítás nem biztosítható!
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények