Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 17 kedd - 17:51:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Mikor lesz az idei őszi óraátállítás, mikor kezdődik a téli időszámítás?

oraatallitas.jpgA téli időszámítás kezdete 2017. október 29. Vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Az óraátállítás története

Egyes források szerint az óratállítás ötletét már maga Benjamin Franklin is felvetette, de tervét nem sikerült kiviteleznie. A világon elsőként 1916-ban az USA vezette be a nyári időszámítást energiatakarékossági okok miatt. Ezt hamarosan átvette a Föld számos országa is, beleértve Magyarországot is. Nálunk nem alkalmazták folyamatosan, voltak olyan évek, amikor nem volt óraátállítás. A nyári időszámítást Európában az Unió 1997-ben szabályozta és egységesítette.
 
Az óraátállítás vitatott előnyei

Az energiatakarékosság mellett az óraátállításnak számos egyéb előnye is létezik. Az egy órával több természetes világítás örömeit élvezhetik mindazok, akik a nappaljaik nagy részét irodákban, gyárakban, iskolákban és egyéb fedett helyeken kénytelenek tölteni. Ők a munkaidő letelte után még lehetőséget kapnak arra, hogy a szabadtéri programok szervezhessenek maguknak. Előnynek nevezhető az is, hogy a szabadban végzett munkák ideje meghosszabbítható. Az USA-ban pedig sokszor hangoztatják, hogy az óraátállítás által csökkent a bűnesetek száma. A nyári időszámítás bevezetése óta azonban időről időre felmerülnek ellenvélemények is, amelyek az óraátállítás előnyeit vitatják. Mai napig kérdéses az is, hogy az emberi szervezetre milyen negatív hatással van az óraátállítás. Nem egyformán tudunk ugyanis alkalmazkodni az új helyzethez.

Forrás: pontosido.com

2017 október 17 kedd - 17:28:42     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Már javában folynak az új parkoló építési munkálatai a Vasút út-Nagykőrösi út sarkán lévő területen, ahol 12 parkolóhely kialakítására nyílik lehetőség.

A gépjármű-várakozóhelyek kialakításáról még augusztusban döntött a Képviselő-testület a belváros közlekedési és parkolási gondjainak csökkentése céljából. A Generál-Kontakt Bt. dolgozói a tervezett ütemben haladnak a munkálatokkal, már a napokban megkezdik a térkövek lerakását, így a kivitelezés néhány héten belül befejeződhet.

DE

A képre kattintva fotógalériában nézheti meg az építési munkákat.


2017 október 17 kedd - 16:54:08     Intézményi hírek      Hozzászólás0

25_eves_csaladsegito_szolgalat_abony_abony.hu_2017.jpgHárom évfordulót is ünnepel Abonyban a szociális terület. 25 éves a Családsegítő szolgálat, 20 esztendős a Gyermekjóléti Szolgálat és 10 éve alakult a Támogató Szolgálat.

A jubileumok kapcsán találkozót szerveztek, ahol a szakemberek értékelték az elmúlt évtizedeket - írja a Ceglédi Városi Televízió honlapján.

Többszörös évforduló miatt voltak hivatalosak ünnepi találkozóra ma délelőtt az Abonyban és a járásban dolgozó szociális szakemberek. Az abonyi családsegítő szolgálat 25, a gyermekjóléti szolgálat 20 éves és 10 éve működik a Támogató szolgálat. A rendszerváltoztatás óta nagyon sokat változott a szociális szféra Magyarországon-összegezte az elmúlt éveket köszöntőjében az abonyi polgármester.

A képre kattintva videó nyílik!


Olvasd tovább...
2017 október 16 hétfő - 17:23:02     Közmunkaprogrammal kapcsolatos információk      Hozzászólás0

kozfoglalkoztatasi_kiallitas_abony_abony.hu_2017.jpg
Óriási elismerések érték nemrégiben az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozóit az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, ahol a közmunka-programban megtermelt konyhakerti növényekkel és a kézműves levendulatárgyakkal mutatkoztak be.

Köztudomású, hogy a mezőgazdasági mintaprogram keretében néhány évvel ezelőtt megkezdődött a jótékony hatású növény termesztése. A nyáron betakarított virágokat szárítás után a holt szezonban dolgozzák föl, így a téli foglalkoztatás is biztosítva van. A közfoglalkoztatásban dolgozó asszonyok különböző kézműves tárgyakat, pl. párnákat, zsákokat és egyéb kisméretű, illatosító textilformákat állítanak elő.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!Olvasd tovább...
2017 október 16 hétfő - 11:09:26     Sporthírek      Hozzászólás0
Beköszöntött az ősz, így megkezdődött a versenyszezon is!

dalma_dance_club_minosito_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. október 15-én megrendezésre került a 2017/2018-as tanév első versenye a 20 éves Dalma Dance Club  és a 4M Dance Company szervezésében, melynek helyszíne az abonyi Művelődési ház volt.

Közel 400 nevező várta, hogy megmutathassa, mit is tud, ovisoktól egészen a felnőtt korcsoportig. A verseny Fashion Dance és Rock & Show kategóriákban zajlott, start és master kategóriában. Iskolánk helyi tagozata is részt vett az eseményen, melyet a kicsik arany, a közepes csoport fashion dance kategóriában arany, rock & show kategóriában ezüst, míg a nagyok arany minősítéssel zártak.

KLIKK a fotóra a galériáért!


Olvasd tovább...
2017 október 16 hétfő - 10:58:55     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. október 28-tól 2017. október 29-ig Abony – Szolnok valamint Püspökladány – Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.


Az okozott kényelmetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

MÁV-START Zrt.
2017 október 16 hétfő - 07:57:35     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_szigetszentmiklos_abony_abony.hu_2017.jpg150 induló részvételével rendezték meg Szigetszentmiklóson a Területi Szabadfogású Birkózó Bajnokságot, 2017. október 14-én.

Lőrinczy Attila, vezetőedző: Az Abonyi Birkózó Club hat versenyzője jutott tovább az országos döntőbe, valamint az összesített pontversenyben a harmadik helyen végeztek a csapatversenyben. Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönet a szülőknek!


Olvasd tovább...
2017 október 15 vasárnap - 07:29:02     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_veretlenek_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt két bajnoki fordulóban csapataink megőrizték veretlenségüket. Október első hétvégéjén Diósd ellen léptünk pályára idegenben.

Sok félni valónk nem volt a Diósd otthonában, hiszen felnőtt csapatuk még pontot nem tudott szerezni, junior csapatuk pedig csak az első fordulóban kaparintott meg bajnoki pontokat Dunavarsányban. Az ifi és felnőtt mérkőzés alakulása szinte egyforma volt. Ellenfelünknek nem sok esélyt adtunk a gólszerzésre, mi viszont szinte minden helyzetet értékesítettünk. A mérkőzések így már az első 30 perc után eldőltnek látszottak.

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Fotó: Székely Szilárd


Olvasd tovább...
2017 október 14 szombat - 06:45:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel várok minden érdeklődőt a 

2017. október 24-én (kedd) 16.00 órakor
tartandó
LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A lakossági fórum témái
:

- Abony Város Településképi Arculati Kézkönyve
- Településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet
- Abony Város Településfejlesztési koncepciója

A lakossági fórum helyszíne
:
Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Kérem Önöket, mondják el véleményüket és tegyék meg javaslatukat.

Tisztelettel: Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester   
2017 október 13 péntek - 11:56:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalában és kirendeltségein 2017. október 23-án (hétfő) az ügyfélfogadás szünetel. 
 
Cegléd, 2017. október 13.
 
Dr. Wetzelné dr.Terbe-Szabó Csilla s.k.
Hivatalvezető

2017 október 13 péntek - 09:33:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0

kez_a_mancsert_gyongyszemek_ovoda_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyöngyszemek Óvoda gyerkőcei ismét egy színes és informatív programban vehettek részt. Vendégségben járt nálunk a Kéz a mancsért egyesület néhány tagja és mentett kutyusai.

Ez az egyesület nem menhelyként működik, nincs telephelyük, a mentett kutyusokat önkénteseknél helyezik el, akik ellátják, gondoskodnak rólunk. Erejükön felül, a saját munkájuk mellett segítik, mentik az állatokat az alapítvány tagjai.

Az állatok világnapja alkalmából került megrendezésre a program, amit már megelőzött a mentett, szomorú sorsú kutyusoknak a táp-és konzerv eledelek gyűjtése. Hála a szülők és a pedagógusok segítségének rengeteg élelem gyűlt össze.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2017 október 13 péntek - 09:11:02     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_iskola_ovodas_foglalkozasok_abony_abony.hu_2017.jpgKözel 70 nagycsoportos óvodás részvételével nyitotta meg kapuit a Somogyi iskola rendhagyó előkészítő foglalkozásainak sorozata.

Szülők és gyerekek egyaránt érdeklődve figyelték, ahogyan az igazgató néni bemutatta a leendő első osztályok osztályfőnökeit és az ő munkájukat segítő tanító néniket. A rövid megnyitó után az első foglalkozás már kezdetét is vette, ahol a gyerekek énekeltek, rajzoltak a meséről, amit hallgattak és színeztek. Nagyon ügyesen dolgoztak egytől egyig és jutalmul egy somogyis hűtő mágnessel térhettek haza. Nagy örömmel töltötte el iskolánkat, hogy ilyen szép számban jelentek meg a leendő kis elsősök. Ezzel a pár fotóval szeretnénk kedveskedni Önöknek, s várjuk továbbra is a tudásra szomjas nagycsoportos óvodásokat minden páratlan héten, kedden 16:00-17:00 óráig az előkészítő foglalkozáson, illetve páros héten 17:00-18:00 óráig Ovi tesin.

Az Abony.hu-nak beszámolt: Tóth Renáta

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Oldal:  1 2 3 4 5
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények