Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 01 vasárnap - 11:50:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Szeptember utolsó szombatján sokan rózsaszínben láthatták a Kossuth teret. A Városunk Fejlődéséért Egyesület ezen a napon a betegség megelőzésének fontosságára és kezelési lehetőségeire szeretette volna felhívni a figyelmet.

A felhíváshoz csatlakozó lakosok rózsaszín lufikkal, zászlókkal és szalagokkal indultak sétára a Báthory és a Jókai utcákon keresztül, hogy bátorítsák a betegséggel küszködőket, és hangsúlyozzák, mennyire fontos a prevenció. A programon részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony is. A séta ritmusát és hangulatát az Abonyi Fúvósok és Mazsorettek alapozták meg. A rendezvénynek nagy hagyománya van a városban, idén már nyolcadik alkalommal tartották meg a rózsaszín felvonulást, melyhez évről évre egyre többen csatlakoznak. 

A képre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:52:32     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_diakolimpia_donto_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club két versenyzővel vett részt a Diákolimpiai Országos Döntőn, melyet 2017. szeptember 23-án rendeztek meg Hajdúszoboszlón. A diák II. (10-11 éves korosztály) csoport bizonyult a legnépesebbnek, miután 80 szakosztály, több mint 160 birkózója jutott a döntőbe.

- Tóth Marcell 69 kg-ban akció dús mérkőzéseken három győzelemmel és egy vereséggel a II. helyen, Földi Krisztián 26 kg-ban egy győzelemmel és két verséggel az V. helyen végzett - számolt be az abony.hu-nak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk!

DE


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:36:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0

• Kiállítói munkáltatói száma: 35

• Érintett megyék:
1. Pest Megye
2. Bács-Kiskun Megye
 
• Állásajánlatok száma: 1104 db/ 282 féle
(a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, a külföldi azaz EURES illetve az országos adatbázisban található állásajánlatokkal együtt)

• 4 féle szolgáltatást nyújtottunk ügyfeleinknek:
1. EURES külföldi munkavállalással és állásajánlatokkal kapcsolatos tanácsadás – igénybe vette: 21 fő
2. Virtuális Munkaerőpiaci Tanácsadás: igénybe vette: 10 fő
3. VEKOP-8.2.1. Ifjúság Garancia program keretében 25 év alatti álláskeresőknek tanácsadás: 38 fő
4. EBH (Egyenlő Bánásmód Hatósága) tanácsadása: 8 fő
Szolgáltatás összesen: 77 fő
• 979 fő került megszólításra az állásbörze rendezvényünkkel
A regisztrált álláskeresőink száma közel 500 fővel csökkent a tavaszi állásbörze megrendezése óta.
Munkáltatóink visszajelzése alapján:
• 245 db önéletrajzot adtak le ügyfeleink
• 137 esetben folytatódik biztosan a kiválasztási folyamat második körben

Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla
járási hivatalvezető


2017 szeptember 28 csütörtök - 17:19:37     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

viragos_abonyert_kituntetesek_atadasa_abony_abony.hu_2017.jpgA „Virágos Abonyért” kitüntetések ünnepélyes átadásával kezdődött meg a munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülés 2017. szeptember 28-án, melyet idén már negyedik alkalommal adományoztak a legszebb kertek és balkonok tulajdonosainak.

A címeket ezúttal is pályázati úton lehetett elnyerni. A díj célja, hogy még jobban ösztönözze a lakosságot lakókörnyezetük karbantartására, az ingatlanok előtti közterületek ápolására, virágok és zöldnövények telepítésére. A településen évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a virágosításra, a köztisztaságra és a zöldfelületek gondozására, melyet az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeznek a lakosság megelégedésére.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 11:10:54     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_abony_abony.hu_2017.jpgMiután győzelemmel tértek hazai csapataink az előző fordulóban az ESMTK és a Pásztói KC otthonából, az elmúlt hétvégén mi láttuk vendégül a Martonvásári KSE junior és a Százhalombattai KE felnőtt csapatát.

A mérkőzéseket megelőzően, mérlegelve ellenfeleink korábbi eredményeit, nem lehetett kérdés, hogy itthon tudjuk-e tartani a bajnoki pontokat. A junior mérkőzés első perceiben rendeződtek az erőviszonyok. Negyed óra játék után már egy megnyugtató előnyre tettünk szert, amit folyamatosan növelni tudtunk és így csak a saját játékunkra tudtunk koncentrálni. Juniorjaink - bár kissé szezonkezdeti formában - tudatosan és magabiztosan hajtották végre az edzői utasítást. A martonvásári fiatalok nem adták fel és végig küzdötték a 60 percet. Mieink közül mindenki pályára lépett és mindenki hozzá tudott tenni a 40:26-os eredményhez.

A mérkőzésekről készült galériáért klikk a képre!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 12:45:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Kormányablak és Okmányirodai Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 10/A.) az ügyfélfogadás 2017. szeptember 27– 29. között szünetel.

A fenti időszakot követően előreláthatólag 2017. október 2-án (hétfő) a Kormányablak a megújult régi helyén, 2700 Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatt (Városháza) fogadja az ügyfeleket.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a szünetelés ideje alatt ügyeiket az Abonyi Kirendeltségen, illetve a Nagykőrösi Járási Hivatal Kormányablak és Okmányirodai Osztályán intézhetik.

Szíves megértésüket köszönjük!

Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla
járási hivatalvezető

2017 szeptember 26 kedd - 11:29:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő, naponta átlagosan 1,8 órát töltenek ezeken az internetes felületeken - derül ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében.

A két társaság közleménye szerint az Y és Z generációs magyar felhasználók leginkább vicces tartalmakat, zenét és filmeket néznek, és hetente átlagosan 22 órát interneteznek. Elsősorban a Facebookot, a Facebook Messengert és a Youtube-ot használják, főleg kapcsolattartási és tájékozódási céllal: 30 százalékuknak pedig, amint van néhány szabad perce az iskolában, vagy a munkahelyén, első dolga, hogy átfussa a közösségi oldalakat, miközben 55 százalékukat idegesíti, ha ismerősei minden apróbb történésről beszámolnak.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 10:54:12     Sporthírek      Hozzászólás0

A Gelbert és az Imperiál múlt hétről elmaradt mérkőzésével indult a seniorok vasárnapi fordulója. A két méltatlanul hátul kullogó együttes nagy küzdelem után kénytelen volt megosztozni 1-1 ponton.

A második meccsen a Bercelona jó kezdés után összeroppant a Trans Plast nyomása alatt. A háromszoros bajnok Bármikő esélyeshez méltóan fölényes győzelmet aratott a szimpatikus jászkarai Sördögök felett. Lapzárta után kedden pótolják a Gedi-Press és a Kéttorony és pénteken az Öregfiúk-Gelbert mérkőzést.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 10:41:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

egyenlo_banasmod_hatosag_oktoberi_ugyfelfogadasa_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 szeptember 26 kedd - 10:38:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Még a hulladékgyűjtésre vállalkozó önkénteseket is meglepte az a szemétrengeteg, amelyet a külterületi dűlőutaknál és a 4-es elkerülő szakaszon tapasztaltak Abonyban, a TeSzedd mozgalom pénteki napján, 2017. szeptember 15-én.

Ha listát akarnánk írni róla, hogy mit rejthet egy-egy bokor mélye, napestig tartana felsorolni, olyan színes a választék: találhatunk ott sok-sok pelenkát, egykoron temetőben díszelgő koszorúkat, építési törmelékeket, kiszuperált ruhadarabokat, műanyagok tömkelegét vagy például mosdókagylót, hogy csak néhányat említsünk a kiszanált darabokból. A csontmaradványok arról árulkodnak, hogy egyesek még egykori házi kedvenceiket is ilyen méltatlan módon helyezték örök nyugalomra.

A képekre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 14:44:07     Városi rendezvények      Hozzászólás0

oktober_6-i_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 25 hétfő - 14:31:54     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

ekszertolvaj_abony_abony.hu_2017.pngAz Abonyi Rendőrőrs lopás bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A tényállás szerint az elkövető 2017. szeptember 06-án 11.00 óra és 2017. szeptember 10-én 13.20 óra közötti időben egy abonyi lakóház ablakának benyomásával a házba bement és onnan arany ékszereket és bizsukat tulajdonított el.

Az egyik ékszer egy kb. 40 cm-es női arany nyaklánc, kb. 1,5 cm széles, és kb. 1-1,5 mm vastag. A nyakéken 3 db kb. 5 mm átmérőjű fehér színű gyöngy található. Tőle jobbra-balra helyezkedik el a másik kettő kb. 6-8 cm távolságban. Az eltulajdonított gyűrű egy sima, díszítésmentes, enyhén lekerekített szélű arany karikagyűrű. Színe korából adódóan fakóbb sárga.

Az eltulajdonított ékszerekről a mellékelt grafikai rajz készült. Kérjük, aki az elkövetőről, vagy az ékszerekről információval rendelkezik, vagy felajánlották neki megvételre, jelentkezzen az Abonyi Rendőrőrsön, vagy hívja az 53/ 350-152-es, ill. 06-30-277-31-85-ös telefonszámokat. Köszönjük!

Darányi Erika

Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények