Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 július 31 hétfő - 16:44:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Felújított csoportszobába érkeznek szeptemberben a Szivárvány Óvoda Kék kiscsoportosai. Huszonnégy szülő úgy gondolta, szabadidejét áldozza arra, hogy gyermeke megszépült körülmények között kezdhesse meg az óvodai éveket.

Az anyukák és apukák a júniusi, első szülői értekezlet után beszélték meg, hogy kicsinosítják csemetéik leendő, második otthonát. Ezen túl egy közös mosdó helyiséget is rendbe tettek, melyet a Kék és Lila csoportosok együtt fognak használni. A feladatokat Szabóné Tóth Erika és Mucsiné Molnár Mónika óvónőkkel kooperálva valósították meg.

A fotóra kattintva megtekinthető a felújítás előtti, közbeni és utáni állapot.


Olvasd tovább...
2017 július 31 hétfő - 16:20:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A NAV telefonon soha nem értesíti az adózókat, és nem kéri el ügyfelei bankszámlaszámát vagy egyéb bizalmas adatait - hangsúlyozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága annak kapcsán, hogy a hatóság egy telefonos csaló tevékenységéről értesült.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében az adóhivatal rámutat: a hivatal kizárólag ügyfélkapun, postán, vagy folyószámla-kivonaton tájékoztatja az érintetteket például az esetleges túlfizetésekről. Jelezték: a telefonos megtévesztésből eredő kellemetlenségekért az adó- és vámhatóság nem vállal felelősséget. A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense, Paskujné Pifkó Mónika arról tájékoztatott, hogy egy adózótól származó értesülésük szerint egy telefonos csaló a NAV nevében az ügyfelek bankszámla-adatainak megszerzésével próbálkozott. Az ismeretlen telefonáló azt állította, hogy az ügyfélnek túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámla-számának megadását követően tudják átutalni.

MTI


2017 július 31 hétfő - 16:04:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

(MTI) - A Földművelésügyi Minisztérium pályázatot hirdetett "Az év tanyája" díj elnyerésére, amelyre augusztus 31-éig lehet jelentkezni.

A pályázat célja: magas szintű, minisztériumi elismerés annak a tanyagazdának, aki azáltal, hogy a természeti környezettel összhangban, tájba és az adott térség gazdasági és társadalmi szövetébe megfelelően illeszkedő tanyát hozott létre, jó mintául szolgálhat mások számára.


Olvasd tovább...
2017 július 31 hétfő - 15:47:23     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. július 31-augusztus 06. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika
 
 
2017 július 31 hétfő - 15:31:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. augusztus 1. (kedd) 00:00 órától augusztus 4. (péntek) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást adott ki - tájékoztatta honlapunkat Dr. Kiss Csaba mb. járási tisztifőorvos.
 
Harmadfokú hőségriasztás elrendelésére akkor kerül sor, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. A tartós hőség az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Éppen ezért a nagy melegben kiemelten fontos a fokozott folyadékbevitel, amelynek során kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint alkoholos italok fogyasztását.


Olvasd tovább...
2017 július 31 hétfő - 12:10:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Idén augusztus 20-án igazi bolhapiacot szeretnénk varázsolni az abonyi piac területére, ahol mindenki kortól függetlenül megoszthatja forintos kacatjait vagy épp értékes ritkaságait az érdeklődőkkel és vásárlókkal.
 
Várjuk a néniket és bácsikat, mamákat és papákat, anyukákat, apukákat, és minden fiatalt, aki szeretné magát kipróbálni piaci kofaként. Itt az ideje felkutatni a lakást a porfogó retró kincsek után és szert tenni egy kis plusz zsebpénzre. Árusoknak a helypénz mindössze 200,-Ft minden négyzetméter után.
 
Nagyításért kattintson a képre! 

Ötletadóként, íme néhány árucikk amit szívesen várunk:
Régi használati tárgyak, bútorok, képek, festmények, fotók, újságok, iratok, emléktárgyak, csecsebecsék, retro ruhák és kiegészítők, régi munkaeszközök akár a századelőtől a '90-es évekig. A lista szinte végtelen és természetesen bárkit bármivel szívesen fogadunk! Emellett a várunk minél több kedves érdeklődőt és vásárlót, hogy megteremthessük a hamisítatlan bolhapiacos hangulatot.
 
Árusnak jelentkezni és helyet foglalni a piac napján, augusztus 20-án lehet egészen kora reggel 6 órától Pető Sándornál a Piaccsarnok irodájában.
 
Bővebb információ a rendezvény Facebook eseményében: https://www.facebook.com/events/1909862252615289
 
Sok szeretettel várnak mindenkit a Szervezők.
 
2017 július 30 vasárnap - 09:01:17     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

"Az Erdélyben megrendezett Tereptriatlon Európa-bajnokság harmadik napján Soós Fanni a junior nők versenyében bronzérmet szerzett 2017. július 29-én.

Soós Fanni kiváló úszással kezdett, a terepkerékpár még nem az erőssége, de a mezőny legjobb terepfutó idejével szoros versenyben, az ezüstéremtől 2mp-re lemaradva szerezte meg a bronzérmet Marosvásárhelyen. A kevés nemzetközi terep tapasztalat ellenére ez igen figyelemreméltó eredmény, a jövőben még hallunk róla." - írja a terepsport.hu.

"Minden versenyzőnek - kategóriánként különböző távokkal - a Maros folyóban kellett úszni, majd egy nehéz és gyors pályán vezettet a terepkerékpár és a terepfutás nyomvonala is."


Olvasd tovább...
2017 július 30 vasárnap - 08:30:34     Sporthírek      Hozzászólás0

major_jozsef_extrememan_nagyatad_abony_abony.hu_2017.jpg2017. július 29-én rendezték meg a Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság „IRONMAN” távú versenyét Nagyatádon, ahol az abonyi származású Major József a 2. helyen zárt (a képen balra)
 
"Az extrememan történelmének legnagyobb meccse, csodálatos célba érkezés, hihetetlen teljesítmény. Mindhárom versenyző pályacsúcson belüli időt produkált, a nézők tomboltak, a hangulat a tetőfokán!" - írja az eXtremeMan Nagyatád Facebook oldala.
 
Végeredmény:
1. Helyezés: Flander Márton
2. Helyezés: Major József (Joe)
3. Helyezés: Petsuk Zoltán
 


Olvasd tovább...
2017 július 28 péntek - 10:50:50     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

ifj_toth_sandor_gokartos_madridi_vilagbajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgMost, amikor a budapesti vizes világbajnokság zajlik, és egész Magyarország, sőt majd' az egész világ az úszósportok mestereire figyel, nekünk van egy fiatal, abonyi tehetségünk, aki éppen a madridi gokart világbajnokságon rója a versenyköröket, igen szép eredményekkel.

Ifj. Tóth Sándorról van szó, aki bezsebelve a MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa-I. kategória Magyar Bajnokaként vívta ki a vébé indulás jogát, hogy ott Magyarországot és Abonyt képviselje. Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy nekünk Sanci már most a világ legjobb gokartosa, aki tizenévesen beült egy gépbe, ma pedig már világbajnokságon versenyez! 


Olvasd tovább...
2017 július 28 péntek - 10:26:50     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA 4-es és a 401-es út kereszteződésében történt balesetben egy ember súlyosan megsérült.

Két személygépkocsi ütközött össze a 4-es és a 401-es út kereszteződésében, Cegléd és Abony között 2017. július 28-án, késő délelőtt. A baleset helyszínén a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, áramtalanították a gépjárműveket. Az elsődleges információk szerint a karambol következtében egy ember súlyos sérüléseket szenvedett. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Olvasd tovább...
2017 július 28 péntek - 08:36:46     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza.jpgTisztelettel meghívom a 2017. augusztus 03-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 


2017 július 28 péntek - 07:05:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Értesítjük Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Szolnoki út 12. szám előtt csőtörés történt. A hibajavítási munkák ideje alatt - előreláthatólag 7.00 és 12.00 óra között - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Szolnoki út elején és a Tavasz utcában.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
DAKÖV KFT.
Abonyi Üzemigazgartóság 
 
Abony, 2017. 07. 28.
 
 
 
Oldal:  1 2 3 4 5 6
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények