Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 július 01 szombat - 06:27:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

dr_diogyori_gitta_cimzetes_fojegyzo_abony_cegled_abony.hu_2017.jpg"Címzetes főjegyzői címet kapott  dr. Diósgyőri Gitta, a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal abonyi származású jegyzője. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A cím adományozására az illetékes megyei kormányhivatal javaslata után a miniszterelnök jogosult. Az Orbán Viktor által aláírt döntés szerint a címzetes főjegyzői cím július 1-től illeti meg a ceglédi jegyzőt és határozatlan időre szól."

Forrás: ctv.hu
Fotó: cegledinfo.hu2017 június 30 péntek - 18:50:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A magyar egészségügy napja alkalmából, Semmelweis-napi ünnepség keretében köszöntötték a helyi egészségügyben dolgozókat 2017. június 30-án, Abonyban.

A Városháza Dísztermében megtartott ünnepélyen előbb Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony szólt az ünnepeltekhez és fejezte ki megbecsülését Abony város lakossága nevében.

A fotóra kattintva megelevenednek az ünnepség legszebb pillanatai.


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 17:36:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

dr_ordog_gyorgy_abony_varos_egeszegugyeert_kituntetes_abony_abony.hu_2017.jpg
A magyar egészségügy napja alkalmából, Semmelweis-napi ünnepség keretében köszöntötték a helyi egészségügyben dolgozókat 2017. június 30-án, Abonyban.
 
A jubiláló egészségügyi dolgozók elismerése mellett átadták az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést is, melyet ebben az évben Dr. Ördög György gyermekorvos vehetett át. A díjat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony adta át a kitüntetettnek, plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében.
 
Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végezett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez. A városvezetés a 2017. május 25-i zárt Képviselő-testületi ülésen döntött a kitüntetés adományozásáról Dr. Ördög György részére. 
 
A fotógalériáért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 11:39:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az őszi árpa és a repce aratásával megkezdődött az idei aratási szezon az országban, a szakemberek a tavalyi rekordévinél alacsonyabb termésmennyiségre számítanak a nyári betakarítású növényeknél - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Az aratási koordinációs bizottság idei elő ülését követően Czerván György elmondta: eddig országosan az őszi árpa termőterület 15 százalékán, 35 ezer hektáron végeztek a munkákkal. Elmondta, az idén 15-20 százalékkal alacsonyabb terméshozamra számítanak az árpánál, a repcénél és a búzánál is. A termésmennyiségek az utóbbi öt évi átlagot meghaladják majd - tette hozzá.


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 11:21:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Júliustól megkezdődik a parlagfüves területek ellenőrzése, a jogsértés esetén kiszabható növényvédelmi bírság a fertőzött terület nagyságától függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjed - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteki közleményében.

A tájékoztatás szerint azokkal szemben, akik június 30-ig nem gondoskodtak a használatukban lévő ingatlan parlagfű-mentesítéséről, hatósági eljárás indítható. A mentesítési kötelezettség mindenkire és gyakorlatilag minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi szántóföldeket, rét-legelőket, ültetvényeket, erdőtelepítéseket, út menti és közterületeket, belterületi kiskerteket, játszótereket, parkokat, illetve az építési területeket.


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 07:44:38     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kukaba_dobott_kiskutyak_abony_abony.hu_2017.jpg"Élve kukába dobtak 7 kiskutyát Abonyban. Az állatokat az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.  kollégái találták meg kukaürítés közben, ezt követően pedig a Szolnoki Állatotthonba szállították. Az egynapos kiskutyák nagyon gyengék, anya kutyára volna szükségük" - írja a Szolnok TV honlapján.
 
"Kollegáink a tegnapi napon Abonyban, a Bicskei utcában egy 120 literes kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas edényzetben 5 élő és 2 halott kölyökkutyát találtak" - adta hírül az NHSZ Szolnok Kft. "Az eseményről tájékoztattuk a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványt, és az élő kiskutyákat kollegáink a menhelyre szállították."

A fotóra kattintva videó nyílik.

Forrás: Szolnok TV, NHSZ Szolnok Kft.
Fotó: Szolnok TV
 
 
2017 június 29 csütörtök - 11:21:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az eddigi évek sikereire való tekintettel az abonyi Kultúra Háza idén is megrendezi a Tarka Borjú Főzőversenyt és Tó Party-t 2017. augusztus 5-én, az abonyi Mikes-tó partján.

A Tó Party első alkalommal 3 éve, 2015-ben került megrendezésre, amely már akkori formájában is nagy tetszést aratott a lakosság körében. A következő évben jött az ötlet Csányi Sándortól - aki már a Szolnoki Gulyásfesztivált is sikerre vitte -, hogy a Tó Party keretein belül kerüljön megrendezésre egy főzőverseny, hiszen nekünk, magyaroknak a gasztronómia programok igen csábítóak. Szeretünk jókat enni, s a finom ételek mellett jól szórakozni. 
 
Egy főzőverseny önmagában talán nem tűnik különleges programnak, ám az „abonyi tarka borjú” legendája megfelelő hátteret biztosított ahhoz, hogy egyedivé, Abonyhoz köthetővé tegye a rendezvényt. A legenda röviden így szól: egy szemfüles gazda túl akart adni egyszínű borján a vásárban. Tudván azonban, hogy a tarka fajta kelendőbb, átfestette az állatot, melynek így gyorsan akadt is gazdája. A trükk azonban rövid életű volt, mert egy hirtelen jött eső lemosta a festéket az állatról, és az üzlet meghiúsult. Azóta hívják az abonyiakat „tarka borjúsoknak”.


Olvasd tovább...
2017 június 29 csütörtök - 08:57:53     Közmunkaprogrammal kapcsolatos információk      Hozzászólás0

KLIKK a képre a galériához! Abony.hu fotók: Székely Szilárd
2017 június 29 csütörtök - 08:18:12     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgJúnius 30-áig meg kell nyitniuk ügyfélkapus tárhelyüket azoknak, akik csak jövedéki engedéllyel működhetnek. Az elektronikusan érkezett új engedélyeket feltétlenül le kell tölteni.

Az új jövedéki szabályozás szerint ahhoz, hogy a jövedéki típusú engedélyesek tevékenységüket július 1-je után is folyamatosan végezhessék, az engedélyeket meg kell újítani. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már megküldte az adózók nyilatkozatában megjelölt értesítési tárhelyre az új engedélyeket, amiket minden jövedéki engedélyes gazdálkodónak át kell vennie és le kell töltenie, hogy július 1-je után is problémamentesen végezhesse engedélyhez kötött tevékenységét.

Felhívjuk az érintett ügyfeleket, hogy folyamatos működésük érdekében az elektronikus átvételt, letöltést határidőben tegyék meg!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
2017 június 29 csütörtök - 06:48:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. június 29-én, 14:00 órától tartja soron következő ülését, melyet nyomon követhet élőben, online Abony város hivatalos honlapján, a www.abony.hu főoldalán.
 
A közvetítés automatikusan elindul, ha szükséges frissítse az oldalt.
 
 
 
 
 
2017 június 28 szerda - 12:34:54     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Egy kisteherautó és egy kisbusz ütközött össze, egy ember életét vesztette.

baleset_4-es_fout_abony_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgTöbb autó, köztük egy kisteherautó és egy kisbusz karambolozott a 4-es főúton, Abony külterületén, a 92-es kilométerszelvénynél 

A legsúlyosabban két kisbusz károsodott, ezekből a ceglédi és szolnoki hivatásos tűzoltók két sérültet emeltek ki. A roncsokat feszítővágóval húzták szét, így tudták kiemelni a sérülteket, akiket a mentők elláttak, majd mentőhelikopterrel elszállítottak. A balesetben egy ember életét vesztette és heten megsérültek. Az utat az érintett szakaszon a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A forgalmat Abony és Szolnok között a 40-es és a 32-es főút felé terelik el.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: JNSZ MKI

2017 június 27 kedd - 15:44:51     Hivatali hírek      Hozzászólás0

hosegriasztas_ii_foku_meghosszabbitas_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
 
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények