Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 31 szerda - 07:23:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Puffadás? Emésztési zavarok? Vérszegénység?

eletrend_glutenerzkenyseg_vizsgalat_abony_abony.hu_2017.jpgGyere el hozzánk 2017. június 10-én (szombaton), ahol ingyenes tájékoztatást és kedvezményes szűrési lehetőséget biztosítunk a gluténérzékenység kiszűrésére.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken tudtok: http://bit.ly/GluténérzékenységVizsgálat
 
Szeretettel vár mindenkit az ÉleTrend csapata: Haraszti Dóra és Molnár László
Abony, Nagykőrösi út-Kossuth Ferenc u. sarok
Tel.: 20/ 425-20452017 május 30 kedd - 18:54:44     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

mellekepulet_egett_moricz_zsigmond_abony_abony.hu_2017.jpgTeljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület kedd este az abonyi Móricz Zsigmond utcában.
 
A tűzhöz Ceglédről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.
 
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: PMKI Cegléd HTP
 
 
 
2017 május 30 kedd - 18:35:44     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Bővítik Abony város közvilágítási hálózatát, a közeljövőben 78 helyszínre kerülnek fel további lámpatestek. Módosult a települési támogatásokat célzó helyi rendelet, pályázatot írnak ki a Varga István Városi Sportcsarnok intézményvezetői állására - többek között ezeket a témákat tárgyalta a Képviselő-testület az április 27-i ülésen.

Településünk 2016. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének ismertetésével vette kezdetét az április végi soros Képviselő-testületi ülés. Török Csaba r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a közbiztonság igen jó szintet ért el a tavalyi évben Abonyban. A kollégák az őrsön nem csak a bűnüldözői és közterületi munkákat látták el, prevenciós területen is próbáltak maradandót alkotni. Nem a büntetés a célja a rendőrségnek, hanem a megelőzés, így próbálják a lakosság szubjektív biztonságérzetét garantálni. A rendőrkapitány úgy gondolja, hogy évről évre javul a rendőrök megítélése a lakosság körében. Képviselői kérdésre válaszként elmondta, abonyi illetőségű drogterjesztőkkel szemben több eljárás is folyamatban van. A képviselők részéről elhangzott: javult a helyi rendőrőrs és polgárőrség kapcsolata, jól működik az iskolarendőr-program, több rendőrautót látni az utcákon. Török Csaba r. alezredes örömmel jelentette be, hogy az idei évben az Abonyi Rendőrőrs épületének homlokzatát felújítják. A Képviselő-testület elfogadta a rendőrségi beszámolót és köszönetét fejezte ki a Ceglédi Rendőrkapitányságnak, az Abonyi Rendőrőrsnek és az Abony Városi Polgárőrségnek.


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 17:31:52     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

vasut_ut_2_loffler_palota_felujitas_abony_abony.hu_2017.jpgTavaszra felújították a Vasút út 2. szám alatti (volt "Löffler-palota") tetőszerkezetét, elkészült a zárófödém hőszigetelése, a közeljövőben pedig az épület homlokzatának és nyílászáróinak felújítása valósul meg.

A Képviselő-testület korábban úgy döntött, hogy az ingatlan-értékesítésekből befolyt bevételeket kizárólag ingatlan-fejlesztésekre használja fel. Miután több önkormányzati ingatlant sikeresen értékesített az önkormányzat, állagmegóvási munkálatokra tudják fordítani a pénzösszegeket. Tekintettel arra, hogy a Vasút út 2. szám alatti volt "Löffler-palota" felújítása már megkezdődött, annak folytatásáról döntöttek a képviselők. Az épület rekonstrukciója nem csak a központi városképet javítja majd, de a benne lévő lakások a nyílászárók felújításával korszerűbbek, energiatakarékosabbak lesznek.


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 16:38:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_ifi_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei 2016/17-es bajnokságban a harmadik helyezést szereztük meg férfi junior és felnőtt csapatunkkal. Juniorjaink a Veresegyház VSK ellen 70:67 (33:31/37:36) összesítéssel szerezték meg a dobogó 3. helyét. Felnőtt csapatunk 10 gólos különbséggel, azaz 67:57-re (34:28;33:29) bizonyult jobbnak a VS Dunakeszi csapata ellen és birtokolta meg a bronzérmet.

A helyosztó mérkőzés hazai visszavágóján az érmeket is megkaptuk, melyről a mérkőzés pillanatai mellett Székely Szilárd képriportjával is beszámolunk.

Még több fotó a képre kattintva érhető el!


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 16:26:04     Sporthírek      Hozzászólás0

A II. Kerület visszalépésével 9 csapatra csökkent a Seniorok bajnoksága, a kieső csapattal már lejátszott mérkőzések eredményei, a szerzett pontok és a góllövők találatai törlésre kerültek. Az 5. fordulót egy pénteki Gedi-Gelbert halasztott rangadó előzött meg.

A felsőházba törekvő két csapat igazi ki-ki meccset vívott, ahol egyik és másik csapat is átmenetileg szerezte meg a vezetést, a végén azonban a senkinek sem jó döntetlennel zártak. A vasárnapi mérkőzéseket a Trans Plast és az Imperiál kezdte. A transosok igazi bajnokesélyesként magabiztos focival egy pillanatra sem adtak esélyt a feltörekvő imperiálosoknak. Az Öregfiúk-Sördögök mérkőzést a vendégek kérésére június 2-ára halasztották. A sorban harmadik mérkőzésen a Bercelona sokáig állta a sarat az Öregfiúk ellen. Már-már érett a meglepetés, amikor Balázs Karcsiék megrázták magukat és hét gólig meg sem állva kiütésre hozták a meccset. Gelbert és Kéttorony találkozója mindig igazi alsóházi rangadó, ahol mind két együttes a három pontra hajt. Most sem volt ez másként. A kéttornyosok érezhetően korábban ébredtek és gyorsan megszerzett két gólos előnyüket végig tartani tudták Boros Zsoltiékkal szemben.

Az Öregfiúk-Sördögök mérkőzést a vendégek kérésére június 2-ára halasztották. A meccsen a jó formában játszó öregek domináltak, akik magabiztos győzelemmel biztosították be a tabellán elfoglalt előkelő helyüket.


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 16:03:01     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kid_fc_u19_csapatkep_bajnok_abony_abony.hu_2017.jpgHétvégén volt az utolsó felnőtt bajnoki mérkőzés, Albertirsa csapatát láttuk vendégül. A meccs előtt tudtuk, hogy elég lesz egy döntetlen, hogy megszerezzük a második helyet.
 
Sajnos nem jól alakult a mérkőzés, mert az első negyed órában az öltözőben maradtunk. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, és a 65. percben egy szép támadás után Homoki Márk egyenlített. Csak egy perccel később Osztás Norbert rúgta a második gólt, és ez az eredmény kitartott a végéig. A meccs végen a csapat átvette az ezüstérmet a szövetségből, és ünnepelte a megérdemelt második helyet.
 
Az U19 csapat már a bajnokság vége előtt egy héttel az utolsó két mérkőzésen bebiztosította a bajnoki címét. Nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat, két döntetlen mellett 15 győzelemmel érte el a 192:15-ös gólarányt. 
 
A felnőtt csapatból 25 találattal Gór Viktor lett a gólkirály. Az ifiben Balogh Krisztián 53 góllal végzett az élen, Osztás Norbert pedig 38 találattal a második helyen.
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Rieger Armin.
 
További információk: www.kidfcabony.com


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 15:06:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

kossuth_ter_lezarasa_junius_3-4_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2017. június 3-4. között (szombat-vasárnap) a Pünkösdölő és az Erős Emberek Versenye a város főterén és a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán kerül megrendezésre, ezért a rendezvények idejére lezárják a Kossuth teret, az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai pedig ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek. A buszok indulási és érkezési helye a következőképpen módosul a fenti napokon:

Az Abony-Szolnok között közlekedő buszok a Szelei úti Somogyi Imre Általános Iskola előtti parkolóból indulnak és ide érkeznek meg. Az Abony-Vasútállomás Abony-Cegléd viszonylatban közlekedő buszok indulási és érkezési helye a Szilágyi Erzsébet utcában elhelyezett ideiglenes megállóhely lesz.

A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében megértésüket köszönjük.

Abony Város Önkormányzata
 


Olvasd tovább...
2017 május 29 hétfő - 14:16:41     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Május 28-án, a Hősök napján Abony városa is ünnepséggel tisztelgett a háborúkban elesett hős katonák előtt a Kossuth téren. Ünnepi beszédet mondott Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa, majd a résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit az I. és II. világháborús emlékműveknél:

Abony Város Önkormányzata nevében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr, az Abonyi Lajos Művelődési Ház és a Múzeum Baráti Kör nevében Korbély Csabáné és Kazinczy Ferencné.
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!
 
Az alábbiakban Jandácsik Pál megemlékező beszédét olvashatják:


Olvasd tovább...
2017 május 29 hétfő - 09:53:37     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Bel- és külterületi utak felújítására, óvodák korszerűsítésére és üzleti (ipari) park létesítésére is pályázik többek között településünk. Abony Város Önkormányzata 2016-ban és 2017-ben az alábbi pályázatokat nyújtotta be, melyek elbírálása folyamatban van:

1. Az Abonyi Pingvines Óvoda Bethlen G. út 3-5. és Bethlen G. út 8. sz. alatti tagintézményeinek épületenergetikai korszerűsítése (KEHOP-5.2.9-1600125)
A pályázat benyújtásának ideje: 2016. szeptember 06.

2. Az Abonyi Gyöngyszemek óvoda infrastrukturális és eszközfejlesztése (VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00021) A pályázat benyújtásának ideje: 2016. május 10.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények