Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 01 hétfő - 08:48:51     Sporthírek      Hozzászólás0

varosi_senior_bajnoksag_tavaszi_fordulok_abony_abony.hu_2017.jpgA Városi Senior Labdarúgó Bajnokság tavaszi fordulóinak időpontjait a képre kattintva tekintheti meg. 
 
Kapcsolódó hírek:


2017 május 01 hétfő - 08:39:02     Intézményi hírek      Hozzászólás0

donko_karoly_fazekas_muhely_gyulais_diakok_abony_abony.hu_2017.jpg2017. március 28-án a népi játék szakkörösökkel útnak indultunk, hogy felfedezhessük azt, amiről már oly sokat hallottunk. Pályázatunk (NTP-NKÖ-16-0023 Hagyományaink a keresztény ünnepkörök jegyében) keretében fazekas népi mestereket látogathattunk meg: Donkó Károlyt és feleségét, Donkóné Angyal Kornéliát.

A nagy létszám miatt egyszerre nem fértünk be a családiasan kialakított műhelybe, így a csapat két részre oszlott. A gyerekek egyik fele megnézte a gyúrás, korongozás, mintarajzolás, festés, mázazás folyamatát, majd az égető kemencét. A másik csoport az udvaron elhelyezett agyagot, áztatógödröt és agyagkeverőt tekintette meg miközben a mesterek a különböző fázisokról meséltek. Majd ezt követte a készraktár, ahol a tárgyak szerepéről, használatáról beszélgettünk. Ezután a két csoport helyet cserélt. Mindenki számára kézzelfoghatóbb lett a fazekas mesterség e tapasztalatszerzés után.

Még több fotóért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2017 május 01 hétfő - 08:27:40     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_gelbert_eco_amator_kispalyas_teremlabdarugotorna_i_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 27-én került sor az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság első fordulójára a Mucsányi Tamás műfüves pályán.
 
A nyitó mérkőzésen a Rendőrőrs csapata az Imperiál Csikók csapatával küzdött meg.
Rendőrőrs - Imperiál Csikók 4:1
Gólszerzők: Bálint Á. (2), Petrezselyem T., Nagy Kristóf - Balázs István
 
A második mérkőzésen a Bármikő-Strand Kisvendéglő csapata főlényes győzelmet aratott a Ceglébercelről érkező gárda ellen.
Bármikő-Strand Kisvendéglő - SZPDC SE 11:2
Gólszerzők: Gulyás N. (5), Imre J. (2), Barna Cs.,Bozderka Z., Balog Z,., Balázs K. - Barna G. (2)


Olvasd tovább...
2017 május 01 hétfő - 08:04:09     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 1-jén 14:00-18:00 óra között a 4-es számú főút Abonyi elkerülő szakaszán számíthatnak a közlekedők sebesség-ellenőrzésre!
 
Figyeljenek egymásra és magukra, közlekedjenek óvatosan!
 
 
 
 
 
 
 
2017 május 01 hétfő - 07:04:39     Sporthírek      Hozzászólás0

mucsanyi_tamas_mufuves_palya_merkozes_abony_abony.hu_2017.jpgHelye: Mucsányi Tamás Műfüves Pálya
Ideje: 2017. május 1. 10:30 óra
 
Résztvevő csapatok:
Pintér és Társa Kft. Öregfiúk és Abonyi Öregfiúk
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
 
 
 
2017 április 29 szombat - 20:18:58     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

2017. május 01-jén (hétfő) ügyel a BENU Patika 08.00-22.00-ig. Keddtől a megszokott nyitvatartási rend lesz, ügyeletes gyógyszertár 2017. május 1-7. között a BENU gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
 
 
 
2017 április 28 péntek - 17:17:19     Intézményi hírek      Hozzászólás0

szivarvany_ovoda_szuloi_osszefogas_abony_abony.hu_2017.jpgAntal Gábor ismét társadalmi munkára hívta a szülőket. A Föld Napjának délelőttjén nyolc lelkes szülő festette az ősszel felállított bicikli tárolót, és az átalakított bejárati kaput a bölcsőde bejáratánál. Amíg a festék száradt, az anyukák a virágos kertet is széppé varázsolták, gyomtalanították.
 
Köszönet a Kék csoportos gyerekek szüleinek:
Antal Gábornak és Varga Kincsőnek
Tisza Kálmánnak és Tiszáné Cseresznyés Bernadettnek
Telek Tündének
Hubikné Falusi Tündének
Magony Juditnak
Csibrány Zsuzsannának
 
Az Abony.hu-t tájékoztatta Kalászné Vámos Katalin intézményvezető.


Olvasd tovább...
2017 április 28 péntek - 08:09:08     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

 
Abony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzata alapján egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az alábbi ingatlanokat:
 


Olvasd tovább...
2017 április 27 csütörtök - 13:47:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nfm_logo.jpgA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „KÖZÖS ÚT, KÖZÖS JÖVŐ!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.
 
Az idei téma a „tiszta, közösségi és intelligens mobilitás”, mely a közösségi mobilitási megoldásokat népszerűsíti, kiemelve a tisztább közlekedési módok előnyeit. Az intelligens közlekedési technológiák a megosztást is segíthetik. A program keretében a lakosságot arra ösztönzik, hogy használják ki a közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségeket.


Olvasd tovább...
2017 április 27 csütörtök - 13:28:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.
 
A részletfizetés lehetőségét nem zárja ki a NAV által készített adóbevallási tervezet. A legfeljebb hat havi, pótlékmentes részletfizetést az ügyfélkapuval hozzáférhető online felületen, a bevallási tervezet módosításával, vagy a NAV által küldött tervezethez csatolt kiegészítő nyilatkozaton lehet kérni. A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot. A kedvezménnyel azok élhetnek, akik nem vállalkozók és nem kötelezettek áfafizetésre. Aki a 16SZJA nyomtatványon teljesíti bevallási kötelezettségét, ugyanúgy kérheti a részletfizetést a bevallás „C” lapján, az (A) mező kitöltésével.


Olvasd tovább...
2017 április 26 szerda - 18:13:43     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_amator_kispalyas_teremlabdarugotorna_aabony_abony.hu_2017.jpg2017. április 27-én, 19 órakor kezdődik az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság első fordulója.
 
A labdarúgótornára a következő csapatok neveztek: Pintér és Társa, Bármikő Strand Kisvendéglő, Téba Beton, SZPCD SE (Ceglédbercel), Gelbert ECO FC I., Gelbert ECO FC II., Imperiál, Imperiál (Csikók), Rendőrőrs.
 
A szurkolók megjelenésére feltétlenül számítanak!
 
 
DE
 
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények