Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 03 péntek - 18:10:51     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az „Abony Közoktatásáért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek II. fejezete szerint:
 
"II. fejezet

Abony Közoktatásáért ” kitüntetés
 
7. §
 
Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Közoktatásáért” kitüntetést adományozhat azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai, zeneművészeti oktató-nevelő munkában, nagyfokú szakmai felkészültséggel rendelkeznek a tehetséggondozás és a pedagógiai módszerek alkalmazásában. 


Olvasd tovább...
2017 március 03 péntek - 18:02:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

tuzgyujtasi_tilalom_magyarorszag_teljes_terulete_2017_marcius_abony_abony.hu.jpgTűzgyújtási tilalmat rendeltek el 2017. március 03-án (péntek) Magyarország teljes területére, így Pest megye is! A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes!
 
Fontos tudnivalók a tűzgyújtási tilalomról, a tűzgyújtás szabályairól
 
A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatók. Fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.


Olvasd tovább...
2017 március 03 péntek - 17:52:39     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpg
Lesodródott egy személyautó a 40-es főútról, Abony és Cegléd között 2017. március 3-án, délután.
 
Feszítővágóval szabadítottak ki a tűzoltók egy embert egy személyautóból, amely lesodródott az útról. A baleset a 40-es főúton, Cegléd és Abony között történt. A műszaki mentést a ceglédi hivatásos tűzoltók végezték, akik a sérültet átadták a mentőknek - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
2017. március 2-án 17 órakor Abony belterületén történt baleset. Az elsődleges adatok szerint szintén az elsőbbség meg nem adása miatt ütközött össze két személygépkocsi egy abonyi útkereszteződésben. A baleset következtében anyagi kár keletkezett - írja a police.hu.


2017 március 02 csütörtök - 08:09:47     Intézményi hírek      Hozzászólás0

altalanos_iskolai_beirakozas_hirdetmeny1_abony_abony.hu_2017.jpg
altalanos_iskolai_beirakozas_hirdetmeny2_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a hirdetményekre!
2017 március 01 szerda - 17:45:46     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Féktelen nevetésbe fulladt a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola farsangi délutánja, ahol az osztályok különböző kreatív produkciókkal örvendeztették meg az iskola tanulóit és a zsűri tagjait.
 
Énekes, zenés, táncos, verses darabok, jelenetek és paródiák is a színpadra kerültek 2017. február 27-én a Kultúra Házában. A vicces, olykor meghökkentő műsorszámok után azok a tanárok adhatták le voksaikat, akik nem osztályfőnökök, és minden osztályból egy fő is szavazhatott. A zsűri hat főszempont alapján hozta meg döntését:
 
A képre kattintva megtekinthetők a farsangi mulatság legizgalmasabb pillanatai.


Olvasd tovább...
2017 március 01 szerda - 12:57:56     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

eltunt_megtalalt_kerekpar_abony_abony.hu_2017.jpgLopott férfi kerékpárt találtak a rendőrök Szolnokon, melyet információk szerint Abonyból tulajdonítottak el. A kerékpár lopásának tényéről bejelentés nem történt.
 
A Rendőrség munkatársai keresik a képen látható világoskék színű, "Vortex" fantázianévre keresztelt férfi kerékpár tulajdonosát, hogy visszaadhassák számára. Akinek érdemi információja van a drótszamárról, vagy felismeri a saját kerékpártját, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken:
 
Szolnoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya
Timár Atilla c. rendőrzászlós
Tel.: 56/501-600 mellék: 19-55

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képekre!


lopott_megtalalat_kerekpar_abony_abony.hu_2017.jpg
2017 március 01 szerda - 12:22:44     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Pingvines Óvoda nyílt napokat tart az alábbi időpontokban:

Központi épület (Bethlen G. u. 3-5.) 2017. március 28. kedd
Garas-féle telephely (Bethlen G. u. 8.) 2017. március 29. szerda
Arany János utcai telephely (Arany J. u. 8.) 2017. március 30. csütörtök

A nyílt napok 8-12 óráig tartanak óvodánkban.

Várunk szeretettel minden érdeklődő szülőt és gyermeket.
 
Sátorné Tóth Melinda
intézményvezető
2017 március 01 szerda - 11:20:27     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében a mai napon is több ponton mérik a járművek sebességét a rendőrök.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint 2017. március 1-jén (szerdán) 13:00-16:00 óra között sebességellenőrzésre lehet számítani a 4-es főút Abonyi elkerülő szakaszán.
 
Közlekedjenek körültekintően, tartsák be a sebességhatárokat! DE
 
Fotó: vezess.hu
2017 február 28 kedd - 14:11:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

sportbal_romhanyine_dr_balogh_edit_polgarmesteri_koszonto_abony_abony.hu_2017.jpgAbony város sportegyesületei idén is megszervezték a nagy sikerű városi sportbált, melyen a 2016-os eredmények alapján elismerték a település kiemelkedő sportolóit. A február utolsó szombatján megtartott eseményt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg.
 
Az ünnepségen a nemrégiben elhunyt, Tóth Ernő testnevelő tanárról is megemlékeztek, aki egész életében szívén viselte az abonyi sportolók sorsát. A kiváló helyi sportemberek részére Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, Földi László országgyűlési képviselő, Fehér Endre városi képviselő és Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja adták át a díjakat.
 
A 2016. évi sporteredmények alapján serleg formájában díjat vettek át a következő sportolók:
 
Fotógaléria nyílik a sportbál legjobb pillanatairól a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2017 február 28 kedd - 10:24:30     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Emberi Erőforrások Minisztere a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2017.08.16- 2022.08.15.-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kálvin János utca 11.


Olvasd tovább...
2017 február 28 kedd - 09:47:41     Intézményi hírek      Hozzászólás0

meszaros_bernadett_kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_negyosztalyos_gimnanium_osztalyfonok_abony_abony.hu_2017.jpgA 2017-2018-as tanévben a négyosztályos gimnáziumi osztály osztályfőnöke Mészáros Bernadett tanárnő lesz. 2009-2010-es tanév óta tanít iskolánkban, magyar-történelem szakos középiskolai tanárként.
 
Jól ismeri az általános iskolai korosztályt, szívesen tanítja a fiatalabb tanítványokat és az érettségiző diákokat is. Több évfolyamon átívelő munkája révén sok tapasztalattal rendelkezik, diákjai bátran fordulhatnak hozzá segítségért. Igazgatóhelyettesi tevékenységein (a felvételi, az érettségi, az iskolai programok szervezése) túl erőssége, hogy szeret tanítani. Az ő nevéhez fűződik több iskolai és városi műsor, valamint a Mikro-térségi Prózamondó verseny szervezése évről évre.
 

juhaszne_lengyel_maria_nyelvi_elokeszito_osztaly_2017_2018_tanev_kinizsi_pal_gimnazim_es_szakkozepiskola_abony_abony.hu_2017.jpg
Juhászné Lengyel Mária a nyelvi előkészítő osztály osztályfőnöke lesz, angol nyelv-történelem szakos pedagógusként több éve eredményes pedagógiai munkát folytat. Oktató-nevelő munkája sokszínű. Több tanuló munkáját segítette abban, hogy sikeres középfokú nyelvvizsgákat, közép- és emelt szintű érettségi vizsgákat tegyenek angol nyelvből.  
 
Az ő nevéhez fűződik a 2015. évi emelt szintű angol nyelvi érettségi 77,25%-os átlaga. Az eredményeket ide kattintva tekintheti meg.
 
Az első évben három angol szakos pedagógus foglalkozik az osztállyal, a második évtől pedig az osztályfőnök gondjaira lesznek bízva nyelvből. A tanárnő türelme és kitartása sok diákból hozta már ki a maximumot. A nyelvórák jó hangulatban telnek, és a diákok szívesen vetik bele magukat az új típusú érettségi témáiba. Történelem szakos tanárként számos iskolai és városi ünnepség rendezője, ünnepi beszédeket tart. A tanulók szeretnek vele dolgozni, megköveteli a pontos és precíz munkát, amit ő is nyújt a diákjainak.


2017 február 27 hétfő - 19:14:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy február 27-március 5. között a BENU Gyógyszertár az ügyeletes.

Ügyeleti idő:
2017. február 27-március 03. (hétfő-péntek) 18:00-22:00-ig
2017. március 04. (szombat) 12:00-22:00-ig
2017. március 05. (vasárnap) 08:00-22:00-ig

BENU Gyógyszertár
Abony, Kossuth tér 17.

DE
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények