Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2013 december 17 kedd - 13:16:43     Közterületi hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Abony Város közigazgatási területén működő közterület-felügyelet a helyszínelések során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat tapasztalta november hónapban:

    A Szelei, az Abonyi Lajos valamint a Nyírfa utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a megállapított hiányosságok jegyzőkönyvbe való felvétele után jelentésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé. A közlekedési táblák pótlása és helyreállítása folyamatban van.

    Az Attila, a Lovassy, a Magyar B. valamint a József utcákban házszámok hiányoznak. Az ingatlanok tulajdonosai a házszámok pótlása miatt felszólításra kerültek. /ellenőrzésük folyamatos/

     Illegális hulladék elhelyezés történt Abony és Kőröstetétlen között. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően szemtanúkat keresünk.
Illegálisan helyeztek el hulladékot továbbá a Bocskai utcában található szelektív hulladéklerakónál. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően szemtanúkat keresünk. A hivatal illetékes osztálya a leadott fényképes jegyzőkönyv alapján tájékoztatta az ABOKOM Nonprofit Kft-t és felhívta a hulladék elszállítására.

    Abony város területéről 5 db állati tetem került elszállításra.

    Városunk területén működő térfigyelő kamerás megfigyelés során a felvételek alapján megállapítható volt, hogy több személyautóval közlekedési szabálysértést követtek el. A rendszámok beazonosítása után szabálysértési bírságok kerültek kiszabásra 5.000 Ft összegben.

    Illegálisan elhelyezett falragaszok kerültek eltávolításra a Kossuth téren álló telefonfülkéről valamint a buszmegállók oldalfalairól.

    Városunk egy lakója ellen köztisztasági szabálysértés miatt 5.000 Ft összegű bírság került kiszabásra.

    Továbbra is a hétvégéken – pénteken és szombaton - éjszakai szolgálat vezénylésére kerül sor a polgárőrséggel és a rendőrséggel közös járőrözési megállapodás alapján. Az előző hónapban megtartott éjszakai közös helyszíni eljárások során említésre méltó esemény nem történt.

    Nem működik a közvilágítás a Szelei, a Magyar B., a Baross G. és a Ceglédi utak kereszteződéseiben. A hiba bejelentésre került, az illetékes szolgáltató megkezdte annak elhárítását.
   
    Kérem, továbbra is segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra!


Polgármesteri Hivatal

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények