Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2013 október 16 szerda - 13:08:02     Közterületi hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város közigazgatási területén működő közterület felügyelet a helyszínelések során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat illegális hulladék elhelyezéseket tapasztalták 2013.10.07. napjától 2013.10.13. napjáig terjedő időszakban:

A Bajcsy Zs., Ceglédi valamint a Köztársaság utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a megállapított hiányosságok jegyzőkönyvbe való felvétele után jelentésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé. A közlekedési táblák pótlása és helyreállítása megkezdődött.  

A Bicskei, Radák K. valamint Szondi utcákban házszámok hiányoznak. Az ingatlanok tulajdonosait felszólítottuk a hiányosságok pótlására. 

Illegális hulladék elhelyezés történt a Lődomb közelében fekvő üres telken. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően szemtanúkat keresünk. A hivatal illetékes osztálya a leadott fényképes jegyzőkönyv alapján tájékoztatta az ABOKOM Kft.-t és felhívta a hulladék elszállítására.  

Abony Város területén 8 kóbor eb került befogásra és elszállításra a Hercigh Állatmentő Szolgálat közreműködésével.  

Utca névtáblák hiányoznak a Kosztolányi, Balassi, Bihari valamint Ceglédi utcákban. A hiányosságok jelzésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé, a névtáblák pótlása folyamatban van.  

Jogosulatlan közterület-foglalás történt a Harkányi F. valamint a Wekerle utcákban. Helyszíni szóbeli felszólításra a jogosulatlan közterület foglalást megszüntették.  

Abony és Kőröstetétlen között illegális hulladék lerakás történt. A szabálysértésről fényképes jegyzőkönyv készült, a hulladék elszállítása folyamatban van.  

A Bicskei úton veszélyes hulladékot helyeztek el illegálisan. A szabálysértésről fényképes jegyzőkönyv készült. Az ügyet a továbbiakban a területileg illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség vizsgálja.  

A Római Katolikus Egyház tulajdonában álló Radák K. utcai, az Ibolya valamint a Kisfaludy utcákban a parlagfűvel, illetve más gyomnövényekkel fertőzött területekről fényképekkel ellátott jegyzőkönyvek készültek, amelyek alapján a hivatal illetékes osztálya a telkek tulajdonosait írásos felszólításban kötelezte a fennálló szabálysértések megszüntetésére. Az ingatlanok tulajdonosai a felszólítást követően a szükséges kaszálást és gyomirtást elvégezték, így az ellenőrzést követően bírság kiszabására nem került sor

A Piac és Vásárcsarnok területén az ellenőrzés napi szinten megtörténik, a helyszíni bejárások alkalmával szabálytalanság rongálás és kihágás nem került megállapításra. Névtelen bejelentések alapján a piac és a Város területén kereskedelmi tevékenységet folytató illegális faárusok felkutatása folyamatos.  

Lakossági bejelentés alapján illegális fakivágásra derült fény a Lóherés dűlőben. Szoros mindennapi ellenőrzések mellett szemtanúkat is keresünk. 

 Városunk területén működő térfigyelő kamerás megfigyelés során – kettő - személyautóval elkövetett közlekedési szabálysértést észleltünk. A rendszámok beazonosítása után szabálysértési bírság kerül kiszabásra.  

Illegálisan elhelyezett falragaszok kerültek eltávolításra a Kossuth téren álló villanyoszlopokról valamint a telefonfülkéről    

Továbbra is minden hétvégén – pénteken és szombaton - éjszakai szolgálat vezénylésére kerül sor a polgárőrséggel és a rendőrséggel közös járőrözési megállapodás alapján. Az előző hétvégi éjszakai közös helyszíni eljárások során említésre méltó esemény nem történt.  

Kérem, továbbra is segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra! 
Polgármesteri Hivatal
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények