Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2020 november 12 csütörtök - 12:38:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Magyarország Kormánya 2020. november 4. napjától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, melyet az Országgyűlés 90 napra meghosszabbított. A Kormány ezzel egyidejűleg az eddig meghozott intézkedések fenntartása mellett újabb védelmi intézkedések bevezetését rendelte el.  
 
A járvány elleni védekezésben, a járvány terjedésének lassításában kulcsfontosságú, hogy betartsuk a központi és helyi előírásokat, melyet a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőriz.  
 
A szabályok megszegésének komoly jogkövetkezményei lehetnek, melyről az alábbiak szerint tájékoztatjuk Önöket:  
 
Amennyiben a rendőrség az ellenőrzés során, vagy a rendőrség a katona értesítése alapján tudomást szerez, hogy az üzemeltető, a szervező, a nevelési, oktatási intézmény vezetője a jogszabályokban előírt kötelezettségét megszegi:
 
a) 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki,
b) a helyiséget, területet, intézményt, illetve a helyszínt – a nevelési-oktatási intézmény kivételével - legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.  
 
A rendőrség a fenti jogkövetkezményeket együtt is, továbbá az a) pont szerinti jogkövetkezményt azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával is alkalmazhatja.  

A jogkövetkezmény nem alkalmazható abban az esetben, ha a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja a szükséges intézkedéseket megtette a jogellenes helyzet felszámolása érdekében, így különösen, ha
 
a) a jogsértő személyt felszólította távozásra, és
b) azt követően, hogy a jogsértő személy a távozásra történő felszólításnak nem tett eleget, a rendőrséget értesítette.  

Aki a jogszabályokban előírt védelmi intézkedéseket megszegi (pl. nem visel maszkot, vagy azt nem helyesen hordja, megszegi a kijárási tilalmat stb.) szabálysértést követ el. Szabálysértés esetén a helyszíni bírság összege 5 ezer forinttól 150 ezer forintig, de ismételt szabálysértés elkövetése esetén 200 ezer forintig is terjedhet, míg a szabálysértési eljárásban a pénzbírság legalacsonyabb összege 5 ezer forint, legmagasabb összege azonban az 500 ezer forintot is elérheti.  
 
Kérjük Önöket, hogy saját maguk és embertársaik egészségének védelme érdekében fokozottan ügyeljenek a szabályok betartására!  
 
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!                             
 
 
Pető Zsolt                                                                                dr. Gáspár Anita                       polgármester                                                                                   jegyző