Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2020 november 11 szerda - 19:10:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

vendéglátó üzletekre, üzletekre, szálláshelyekre
vonatkozó védelmi intézkedésekről


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Magyarország Kormánya – az országgyűlés felhatalmazása alapján- a 478/2020. (XI. 03.) Kormányrendeletben az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 2020. november 4. napjától veszélyhelyzetet hirdetett ki.
 
A Kormány veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a mai nappal hatályba lépett és 2020. december 11. napjáig lehet alkalmazni.

A kormányrendelet a vendéglátó üzletekre, üzletekre és szálláshelyekre esetében az alábbi részletszabályokat írja elő:

⦁    Vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedések:

Vendéglátó üzletben – ideértve a kocsmákat, sörözőket, italkimérő helyeket is – az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni.

Ez alól kivételt képez az a vendéglátó üzlet, ahol elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása történik. E helyeken az üzletben való tartózkodás az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása során az ehhez szükséges időtartamig megengedett.

A fenti szabályokat nem kell alkalmazni:
a)    a munkahelyi étteremre, illetve büfére,
b)    a szálláshelyen található étteremre, bárra, amennyiben ott kizárólag a szálláshely vendégét szolgálják ki,
c)    a köznevelési intézmény menzájára, valamint büféjére, ha ott kizárólag a nevelési, oktatási intézmény dolgozóját, illetve a nevelési, oktatási intézmény tanulóját szolgálják ki,
d)    az egészségügyi intézményben található étteremre, büfére.

⦁    Üzletekre vonatkozó védelmi intézkedések:

Az üzletekben foglalkoztatottak kivételével tilos este 7 óra és reggel 5 óra közötti időben
a)    az üzletben,
b)    a lottózóban,
c)    a nemzeti dohányboltban
tartózkodni.

Este 7 óra és reggel 5 óra között:
a)    az üzlet,
b)    a lottózó, valamint
c)    a nemzeti dohánybolt
köteles zárva tartani.

Este 7 óra és reggel 5 óra között a gyógyszertár és az üzemanyagtöltő-állomás nyitva tarthat.

A fenti rendelkezések a vendéglátó üzletekre nem vonatkoznak, ezen intézkedések tekintetében a vendéglátó üzlet nem minősül üzletnek.

⦁    Szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések

Szálláshelyen – az alábbi kivételekkel – tilos tartózkodni.

Szálláshelyen az ott foglalkoztatottak számára megengedett a tartózkodás, továbbá az üzleti, gazdasági, továbbá oktatási tevékenység céljából érkező személyek tartózkodása esetén.

Megengedett még a Magyar Honvédség, illetve a rendvédelmi szervek állományába tartozó, szolgálati feladatok ellátása érdekében elhelyezett személyek, továbbá a kirendelt egészségügyi dolgozók tartózkodása esetén.

A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy a vendégek és a dolgozók védelme érdekében fokozottan ügyeljenek a fenti előírások betartására és betartatására.  Pető Zsolt
polgármester