Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2020 február 25 kedd - 12:14:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Adózók! 

2020 év első félévére vonatkozó adófolyószámla értesítők és a hozzá tartozó március 15. napjáig esedékes készpénz-átutalási megbízások (csekkek) kézbesítése február 17. napjával megkezdődött a Polgármesteri Hivatal részéről.
2020. február 24 – 29. között az alábbi utcák lakói részére történik a kézbesítés: 

Nagy Lajos utcaSzeretet utca
Nagykőrösi útSzilágyi Dezső utca
Nagysándor József utcaSzilágyi Erzsébet utca
Nép utcaSzilva utca
Névtelen utcaSzolnoki út
Nyári Pál utcaSzondi György utca
Nyírfa utcaSzövetkezet utca
Október 6. utcaTabán utca
Park utcaTáborhegy dűlő
Pázmány Péter utcaTamási Áron utca
Péter utcaTáncsics Mihály utca
Petőfi Sándor utcaTavasz utca
Piócás dűlőTéglagyár utca
Piszke utcaTemető utca
Prohászka utcaTemető dűlő
Radák Katalin utcaThököly Imre utca
Ráday Imre utcaTinódi Sebestyén utca
Radnóti Miklós utcaToldi Miklós utca
Rákóczi Ferenc utcaTomori Pál utca
Reform utcaTompa Mihály utca
Rózsa utcaTószegi út
Rózsás dűlőTóth Árpád utca
Sashalom dűlőTörök Ignác utca
Semmelweis utcaTulipán utca
Somogyi Béla utcaTürr István utca
Somogyi Imre utcaÚjszászi út
Szabadság utcaÚjvilág utca
Simonffy Kálmán utcaVajda János utca
Szabadságharcos utcaVak Bottyán utca
Szabolcska Mihály utcaVasút dűlő
Szamóca utcaVasút út
Szapáry utcaVasvári Pál utca
Széchenyi István utcaVécsey Károly utca
Szeder utcaVilágosság utca
Szegfű utcaVilágszabadság utca
Szék dűlőViola utca
Székely Bertalan utcaVörösmarty Mihály utca
Szelei útWekerle Sándor utca
Szemere Bertalan utcaWesselényi Miklós utca
Szent László utcaZrínyi Miklós utca
Szent Margit utcaZoltán utca

Amennyiben bővebb tájékoztatást kérnek az adóbefizetéssel kapcsolatban, valamint további kérdésük merül fel, kérem szíveskedjenek ügyfélfogadási időben felkeresni az adóhatóságot, ahol készséggel állnak a rendelkezésükre.
Ügyfélfogadási idő: Hétfő 13.00 – 18.00 Szerda 08.00 – 16.00 Péntek 08.00 – 12.00 

Abony, 2020. február 25. 

dr. Gáspár Anita aljegyző