Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 május 24 péntek - 09:28:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete 2019. május 16-án Üllőn tartotta tisztújító küldött közgyűlését.

   A tisztújító közgyűlésre azért volt szükség, mivel Dr. Chikán Csaba a MEOSZ alapító elnöke, a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének társelnöke, nyugalmazott közjegyző türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegséget követően 2019. január 2-án elhunyt. Január 25-én helyezték végső nyugalomra a váci alsóvárosi temetőben. 2019. február 5-én érhette volna meg a 76. születésnapját és dr. Beer Miklós püspök az alapító elnökre emlékezve gyászmisét tartott Vácon. Majd 2019. május 25-én, Budapesten is gyászmisén emlékeznek meg az alapítóról. Személyében a fogyatékos emberek egy erős érdekvédőt veszítettek el, akinek munkásságát a békességre, egymás elfogadtatásra és az összetartozásra való folyamatos törekvés jellemezte.

   A 2019. május 16-án, Üllőn tartott tisztújító küldött közgyűlés megválasztott tisztségviselői a következők:

Elnök: Roszik Csaba Alelnök: Kanyó Zsolt Elnökségi tagok: Kaló Klára, Prekop Henrietta, Zsigmondovics Zita, Berki Sándor, Páhán Dezső. Felügyelő Bizottság tagjai: Bobkó Barnáné, Szűcs Melinda, Jovanovits Gyuláné.

Etikai bizottság tagjai: Elnök: Dr. Árfa Tamás, Krausz Ferenc. Zabos Sándorné Örökös elnök: † Dr. Chikán Csaba, Örökös elnökségi tag: Bende Jánosné.

   Az elődök nyomdokain haladva, a még itt lévők tapasztalatára útmutatására mindenkor számit a vezetőség, az új megválasztott személyek munkájához kívánok kitartással sok sikert az elvégzett munkához szem előtt tartva ezeknek az embereknek a képviseletét.

Az Abony.hu-nak beszámolt Bellay Katalin.