Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 április 01 hétfő - 09:26:21     Sporthírek      Hozzászólás0

   A III. osztályú serdülő bajnokság 16. fordulójában a 10. helyen álló Ráckeve VKSK csapatát láttuk vendégül. Nem volt szabad, hogy bármi gond merüljön fel a pontszerzést illetően. 

   Csapatunk az első negyed órában diktált remek tempónak köszönhetően már 7 gólos előnyre tett szert. Ez az előny már soknak bizonyult a ráckevei fiataloknak. Nem tudtak már feljebb kapaszkodni a félidőre. A második félidő elején újabb rohamot tudtunk indítani és nem sok gólszerzési lehetőséget adtunk ellenfelünknek. Előnyünket csak növelni tudtuk és végül fölényes győzelemre tettünk szert.

Abonyi KC – Ráckevei VKSK 40:22 (19:9)

Játékosok: Balogh M. (1), Brezvai L.(4), Fábián G.(2), Földi T.(1), Hegedűs G.(9), Jánny D. (4), Seres B. (4), Seres T.(3), Szűcs B. (6), Vágó B. (5)
Kapus: Varga Z.(1)

Fotógaléria a képre kattintva!

   Ifjúsági csapatunk a 8. helyen álló PP Kiskunfélegyházi HTK-val csapott össze. Sajnos a legutóbbi fordulóban 2 pontot hullajtottunk a KIKI ölébe, és ezzel elvesztettük eddigi veretlenségünk. Még így is vezetjük a tabellát, de elszállt a lélektani előnyünk a 2. helyen álló TEMPO csapatával szemben. A mostani mérkőzésen semmit nem bíztunk a véletlenre. Összeszedetten játszottunk és igyekezettünk kihozni a maximumot a mérkőzésből. Miután felvettük a mérkőzés ritmusát, esélyt sem adtunk a Félegyházának. Az első félidőben megszerzett 10 gólos előnyünket, a végére 21 gólosra növeltük.

Felnőtt csapatunk az előző fordulókban igen csak közel járt a győzelmekhez. Sajnos a szoros végjátékok sosem váltak a javunkra. A mostani mérkőzést igen csak feltüzelve vártuk, igaz, sajnos több sérültünk is van. Nagyon szerettünk volna revansot venni a 3. helyen álló Félegyházától, hiszen ősszel csupán 1 góllal kaptunk ki otthonukban.Az izgalmak ezúttal sem maradtak el. Az első félidőben felváltva, többször is leginkább egymás hibáiból születtek a gólok. A második játékrészben sikerült egy összeszedettebb csapatot felküldenie Dengi Zoltán edzőnek. Védekezésünk végig határozott, kemény volt. Jó ütemben tudtunk kilépkedni, rendezett volt a visszarendeződésünk. Támadásban türelmesen, helyzetekig játszottunk. Voltak remek átlövés góljaink és szélekről is eredményesek voltunk, kapus teljesítményünk is igen magas százalékú volt. Mindezekhez párosult a küzdés és a nyerni akarás, melynek meg is lett az eredménye, a 2 pont.

Abonyi KC –  PP Kiskunfélegyházi HTK 27:25 (14:12)

Játékosok: Benkucs Z., Bugyi M.(9), Dengi Z., Gulyás P.,  Matócsi I.(2), Mészáros L.(4), Nagy A., Nagy K., Ollári Sz.(1), Rékasi R (4). Szűcs B.(4), Újhelyi T.(1), Vujovic M.(2) 
Kapusok: Csernyik V., Medgyes G.,  Pál I.

Mérkőzés eredményének alakulása: 6.p 1:2; 10.p 4:3; 15.p. 6:5; 20.p.7:7; 25.p. 11:9; 30.p. 14:12; 35.p. 17:14; 40.p. 17:15; 45.p. 19:19; 50.p. 23:19; 55.p. 26:21; 60. p, 27:24

Hétméteresek: 2-1; 2-2 

Következő fordulóban Dunaharaszti és a Pénzügyőr SE – Budafok otthonában lépnek pályára csapataink!

Hajrá Abony! 

Képek: Székely Szilárd