Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 november 22 csütörtök - 15:13:00     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület hagyományteremtő ünnepi műsorral egybekötött adventi gyertyagyújtásra hívja és várja Abony város lakosságát a Főtéren.

2018. december 1-jén, 16.30 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Gáll Károly református lelkész, Dr. Gráf Zsuzsanna Abony Város Díszpolgára
- Az abonyi Andante Kamarakórus, valamint a mezőtúri Vivace Kamarakórus karácsonyi műsora a Szent István római katolikus templomban

2018. december 8-án, 16:00 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Gáll Károly református lelkész, Dr. Szabó Éva Abony Város Díszpolgára
- Egyházi Géza és Tóth Adrienn műsora a Kultúra Háza színháztermében
Közreműködik a Somogyi Imre Általános Iskola kiskórusa.

2018. december 15-én, 16:30 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Molnár Péter esperes plébános, Habony István Abony Város Díszpolgára
- Kinizsi Pál Gimnázium karácsonyi műsora a Kultúra Háza színháztermében

2018. december 22-én, 16:30 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Molnár Péter esperes plébános, Katona Róza Abony Város Díszpolgára
- Pásztorjáték Baloghné Herédi Terézia hitoktató növendékeinek közreműködésével a templom előtt
- A Bihari János Zeneiskola "Fel, nagy örömre!" című adventi fuvola hangversenye a Szent István római katolikus templomban. Közreműködik: Fazekas-Tatár Csilla, Fülep Márk, Búzás Dóra és a zeneiskola fuvola tanszakának növendékei.
- Megvendégelés a templom előtti téren

A műsorokra a belépés díjtalan!

A rendezvény fővédnöke Romhányiné Dr. Balogh Edit, Abony Város Polgármestere

A rendezvény támogatói: Abony Város Önkormányzata, Kinizsi Pál Gimnázium, Bihari János Zeneiskola, Innoven Kft, Újszászi Katika virágboltja, ABOKOM Kft., Varga Attila vállalkozó, Radák úti Dohánybolt, Mészáros Vendéglő, Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH
Címkék:
abony, abonyi, abonyban,