Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 október 31 szerda - 12:04:44     Sporthírek      Hozzászólás0

   Október 21-én már a 13-ik fordulót rendezték a seniorok bajnokságában. A Bármikő és a Kéttorony találkozóján a bajnokesélyes magabiztos játékkal és Gulyás Norbi mesterhármasával simán hozta a három pontot, bebiztosítva ezzel a bajnoki elsőséget. 

   A Gedi és a Trans Plast meccse valódi összecsapást hozott aminek a végén egy szerencsés öngól döntötte el a rangadót. Az alsó házi mérkőzésen a hetek óta jól játszó Bercelonának összejött minden és biztosan nyert a Gelbert ellen.

   Az október 28-i záróforduló sem telt izgalmak nélkül. A Trans Plast fölényes kezdés után csak szoros eredmény mellett tudta hozni a három pontot az Imperiál elle. A Gedi Presst alaposan megtréfálta és pont osztozkodásra kényszerítette a lelkes Bercelona. A záró mérkőzésen a Gelbert és a nyolc gólt rúgó Király Csabi alaposan elbánt az álmos Kéttoronyosokkal.

Az október 21-én rendezett 13. forduló eredményei

Bármikő-Strand Kisvendéglő - Abonyi Kéttorony 5:0
Góllövők: Gulyás N.(3), Barna Cs. és Micskó L. 

Gedi Press - TransPlast 3:2

Góllövők: Csanádi Cs., Pászti Z. és öngól illetve: Fábián G. és Sándor G.

Gelbert FC  -  Bercelona 1:4
Góllövők: Király Cs. illetve: Baranyai, Vígh I. és Schenk A.

Az október 28-án rendezett 14. forduló eredményei

Imperiál - Trans Plast 4:5
Góllövők: Cs.Nagy J.(3) és Hegedűs M. illetve: Fábián G, öngól, Kárteszi T. Válóczi B. és Pető L.

Gedi Press - Bercelona 3:3
Góllövők: Makai T. , Pászti Z., Törőcsik A. illetve Schenk A .(2) és Baranyai 

Gelbert FC - Abonyi Kéttorony 10:0
Góllövők: Király Cs. (8), Megyeri illetve Csányi P. 

Az Imperiál-Kéttorony találkozót november 4-én rendezik.

2018. ősz 14. forduló után

Városi Senior Labdarúgó Bajnokság 2018. 14.forduló
HCsapatFordGyDVGólPont
1Bármikő-Strand Kisvendéglő12101155:1031
2Gedi-Press1292155:2429
3Trans-Plast1281352:2425
4GelbertEco Print1231828:4010
5Imperiál1122718:418
6Bercelona1214724:377
7Abonyi Kéttorony1121810:417
A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye