Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 szeptember 11 kedd - 16:10:30     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
2018/09/06

sajtokozlemeny_kezdetet_veszi_az_uzleti_park_kivitelezese_abonyban_2018_09_06.jpg   A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 306,43 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette Abony Város Önkormányzatát az „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén” című projekt megvalósításához. A támogatás 100 %-os intenzitású.

   Abony Város Önkormányzata eredményesen pályázott „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, VEKOP-1.2.2-2015 azonosító számú felhívásra. A közbeszerzési eljárás lezárását követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társasággal 2018. szeptember 4-én aláírásra került a vállalkozási szerződés, így megkezdődik a projekt fizikai megvalósítása.
 
   Abony Város Önkormányzatának Integrált Városfejlesztési Stratégiájában és a 2014-2018. évre vonatkozó Gazdasági Programjában is kiemelt helyen szerepel a helyi és az Abony város közvetlen környezetében (Dél-Pest megyei kistérség) elhelyezkedő települések mikro-, kis- és középvállalkozásainak infrastrukturális fejlesztési elképzeléseinek feltételeit megteremtő „Ipari Park” kialakítása. Az épülő Üzleti Park területi adottságait és megközelíthetőségét figyelembe véve vonzó lehet mind a település, mind a térség gazdasági szereplői számára. A beruházás helyszíneként szolgáló Mátyás király út a 40-es számú főúthoz csatlakozik, és azon keresztül az épülő M4-es gyorsforgalmi úthoz, valamint közvetlen kapcsolattal rendelkezhet a tervezett M8-as autópálya M4-M8 csomópontjához.

A sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson a képre!

   A Széchenyi 2020 program keretében, a több mint 306 millió Ft összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével megvalósuló beruházás során a helyi kis- és középvállalkozások versenyképességének javulása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozás-ösztönzés és új beruházók betelepülésének elősegítése érhető el a korszerű infrastruktúrával ellátott ipari parki környezetben. A fejlesztéssel összefüggésben összesen 58700 m2 területen, 23 db különböző méretű iparterület jön létre.
 
   A munkaterület átadás-átvétel az önkormányzat részéről a kivitelezést végző cég számára 2018. szeptember 6-án megtörtént. A vállalkozó által készített ütemterv alapján 2018. évben a víz, a szennyvíz és az elektromos alapvezetékek kiépítésére, valamint a szolgáltatóház szerkezetépítési munkáira kerül sor. A fennmaradó kivitelezési feladatok a jövő évben folytatódnak és fejeződnek be.
 
A projekt fizikai megvalósításának kezdete: 2018. szeptember 6.
 
A projekt várható befejezése: 2019. április 30.
 
A projektről bővebb információt a www.abony.hu oldalon olvashatnak.