Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 szeptember 04 kedd - 14:15:55     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kezdodik_kulteruleti_utak_fejlesztese_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fizikai megvalósítás szakaszába lép a külterületi dűlőutak felújítása Abonyban.

   A közbeszerzési eljárás lezárását követően a mai napon, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőjével, Tóth Andrea ügyvezető igazgató asszonnyal aláírásra kerültek a vállalkozási szerződések.

   A szerződések alapján két önálló területi pozíció szerint kerül sor a megvalósításra. Az 1. rész a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő, a 2. rész a Táborhegy-dűlő által érintett utak kivitelezésére vonatkozik.

   A vállalkozó által készített ütemterv szerint 2018. évben a fentebb részletezett 1. rész kivitelezési munkáira kerül sor, 2019. évben a 2. rész megvalósítása történik meg.

Nagyításért kattintson a képekre!


   A kivitelezővel történt egyeztetés alapján a munkaterület átadás-átvétel 2018. szeptember 06-án, 11:00 órakor lesz. A munkaterület átadását követő 2 hétben előkészítő munkák elvégzésére kerül sor.
 
   Az útfelújítási munkálatok megkezdése előtt a vállalkozó Abony Város Önkormányzatával egyeztetve forgalomtechnikai terveket készít. Amennyiben a kivitelezés során forgalomkorlátozásra kerül sor, arról előzetesen tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot.
 
A projekt megvalósításának szerződés szerinti véghatárideje a szerződés aláírását követő 250. naptári nap.
 
Abony, 2018. szeptember 04.
 
Abony Város Önkormányzata
 
 
Abony.hu fotók: Darányi Erika