Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 augusztus 31 péntek - 13:01:12     Intézményi hírek      Hozzászólás0

iskolakezdes_evnyitok_abony_abony.hu_2017.jpg   Elérkezett augusztus vége, amely a diákoknak egyet jelent az iskolakezdéssel. Véget ért a gondtalan vakáció, táborok, nyaralások és megannyi élmény után vissza kell térni az iskolapadba.

   Már csak néhány napjuk maradt a nebulóknak és szüleiknek, hogy előkészítsék az iskolatáskákat, ellenőrizzék, hogy minden tanszer rendelkezésre áll-e, vagy éppen beszerezzék a hiányzókat. Szeptember 03-án, hétfőn reggel 8 órakor minden iskolában megszólal az a bizonyos csengőszó. 
 
   A nyári hónapokban, az utcákon tapasztalt mérsékeltebb forgalom után nagyobb körültekintést, óvatosságot, türelmet igényel majd a közlekedésben való részvétel, mind az autósok, mind pedig a biciklisek és gyalogosok számára. 
 
   A helyi rendőrőrs az idei évben is kiemelt figyelmet szentel arra, hogy a tanulók az iskolák közelében található gyalogos-átkelőhelyeken keresztül biztonságosan érjenek az iskolába - reagált megkeresésünkre Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok, aki hozzátette: Az iskolakezdés időszakában reggel 7-8 óra között a Ceglédi út 1. és Szelei út 1. szám alatti gyalogátkelőknél rendőrök kísérik majd át a gyerekeket.

   Kérjük az autósokat, hogy az iskolaidőben tapasztalható, megnövekedett gyalogos- és kerékpáros forgalmat figyelembe véve körültekintően közlekedjenek!

Az alábbiakban közzétesszük a helyi iskolák tanévnyitó ünnepségeinek időpontjait:

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2018. szeptember 03. 8:30 óra (Érkezés 08:00 órára) 

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: 2018. szeptember 03. 08:00 óra 

Kinizsi Pál Gimnázium: 2018. szeptember 03. 08:00 óra 

Somogyi Imre Általános Iskola: 2018. szeptember 03. 08:00 óra    

Darányi Erika