Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 július 11 szerda - 14:10:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Magyarországon 2010. óta rendezik meg az Év Fája versenyt, melynek első helyezettje indulhat az Európai Év Fája szavazáson.

   Az Év Fája versenybe bárki nevezhet egy számára kedves fát egy történet és néhány fotó kíséretében. A fák közül zsűri választja ki a döntősöket, a jelölések számától és jellegétől függően minden évben 12-15 fát. A kiválasztottak vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben a legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet.

Az Év Fája cím mellett Hős Fa különdíjat adományoz a zsűri, illetve egy különdíjat ad át az Országos Erdészeti Egyesület. 

   Ceglédbercel idén tavasszal élt a lehetőséggel és a falu közepén magasodó, Pesti út fölé hajló amerikai kőrist benevezte a 2018. évi versenyre. A fa a falu és az áthaladók tetszés mellett elnyerte a zsűri támogatását is. A szakmai bizottság (mintegy 50 jelölt közül) a ceglédberceli fát is beválasztotta az idei döntős mezőnybe.

cegldbercel_amerikai_kris_2017._sz.jpg  Az Év Fája Magyarország 2018. verseny július 9-től indul és hat héten át tart. A döntős fákra az https://evfaja.okotars.hu/ oldalon lehet szavazni. A fa képe alá kell írni a szavazó email címét, majd rákattintani "Ez a történet és a fa legyen a nyertes". Ezután a szavazatot email-en érvényesíteni kell. Egy emailcímről egy érvényes szavazatot lehet leadni.

Kérjük támogassa a ceglédberceli fát!

   Kérünk mindenkit, hogy kísérje figyelemmel az Év Fája Magyarország versenyt és szavazatával támogassa a ceglédberceli fa, az élni akaró amerikai kőris sikerét. Kérjük, hogy segítsenek a szavazási kampány szervezésében a Facebook-on, vagy bármilyen más ötletes módon.

   Várjuk ötleteiket és javaslataikat az app@cegledbercelph.hu címre. A versenyről folyamatos tájékoztatást adunk a Ceglédbercel Mobiltelefonos Applikáción.