Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 június 07 csütörtök - 15:49:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Alig egy éve alkot egy párt a táncparketten az abonyi Kállai Ádám és a szomszédos megyeszékhelyen élő Komlós Lilian, ám sorra nyerik korosztályuk táncos megmérettetéseit.

   A két fiatal egymásra találása tavaly tavaszra datálódik, amikor a már évek óta ezt a mozgásformát űző, 11 esztendős Ádámnak új partnert keresett az édesanyja. Ekkor szemelték ki a 9 éves, igen jó mozgású Liliant, aki minden szempontból illik a rendkívüli ritmusérzékű fiú mellé. Azóta több kisebb-nagyobb versenyen indultak ebben a felállásban, és gyakran "pihentek" büszkén a dobogó legfelső fokán.

Az elmúlt hónapban két versenyre is felkészítették őket tanáraik, Püspöki Dávid és Püspöki-Markó Ágnes.

Nagyításért KLIKK a képekre!
   Május 5-én, Budapesten, a Világtánc fesztiválon Gyermek II korcsoportban, standard és latin kategóriában is első helyezést értek el. Május 27-én, a 28. Bem kupán vettek részt Mogyoródon, ahol gyermek II korcsoportban standard és latin kategóriában is első helyen végeztek. A 12-14 évesek között, a junior korcsoportban is megmérettettek, ahol standard kategóriában a második helyet szerezték meg, latin kategóriában pedig taroltak és elhozták az első helyet ott is! - taglalta örömmel lapunknak a fiú édesanyja.

Az apró tánctehetségekre természetesen nagyon büszkék a szülők. Hogy Isten is a táncparkettre teremtette őket, ahhoz kétség sem fér.

Szívből gratulálunk!

Darányi Erika

Kapcsolódó hírek: