Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 április 18 szerda - 17:18:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

kozlekedik_a_csalad_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében a „Közlekedik a család” területi döntőjére 2018. május 12-én (szombat) 09.00 órakor kerül sor. A vetélkedő helyszínéül a Ceglédi Skoda Autóház (2700 Cegléd, Kosárhegyi út 2. szám) szolgál.
 
   A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 éves közötti gyereket (gyerekeket) nevelnek.
 
   A megyei verseny díjazottjai értékes ajándékokban részesülnek. A legjobb eredményt elérő család képviseli Pest megyét a 2018. június 23-24. között megrendezésre kerülő országos döntőn. Az országos fődíj egy Skoda Rapid Family típusú személygépkocsi.

  A nagyértékű fődíjra tekintettel, hogy a területi versenyen minél több család kapjon lehetőséget a részvételre, ezért az ORFK-OBB a 6-17 éves korosztályt oktató iskolák részére pályázatot hirdet. Azok az oktatási intézmények, amelyeknek a képviseletében a legtöbb család vesz részt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő idei területi versenyén, a pályázat keretében az alábbi díjazásban részesülnek.
 
1.     helyezett 500.000.- Ft értékű tan- és sportszert,
2.     helyezett 300.000.- Ft értékű tan- és sportszert,
3.     helyezett 100.000.- Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

Az iskolák a pályázaton való részvételi szándékot a hozzájáruló nyilatkozat orfkobb1992@gmail.com címre történő megküldésével nyilvánítják ki. (A nyilatkozat letöltéséhez kattintson ide.)
 
Felmerülő kérdéseikkel a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési előadójához Sós Zsanett c. r. törzsőrmesterhez fordulhatnak a soszs@pest.police.hu címen.