Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 április 12 csütörtök - 18:26:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!

Az elmúlt időszakban több ügyfél felkereste az Abonyi Polgármesteri Hivatalt azzal, hogy a Hazai Hatékonyság 2.0 című támogatással kapcsolatban érdeklődjön, vagy megigényelje azt.

A fentiekkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

A Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság Koordinációs Iroda felhívja a figyelmet, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI), valamint a Hazai Hatékonyság Program is hivatalos közleményt adott ki arra vonatkozóan, hogy a szóban forgó pályázatcsomaggal kapcsolatban álhír terjed a közösségi, valamint a hitelességet gyakran mellőző weboldalakon. A MEHI valamint a Hazai Hatékonyság is arra hívja fel a figyelmet, hogy a Hazai Hatékonyság 2.0 elnevezésű, 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatás nem létezik, illetve más egyéb támogatás sem vehető igénybe.

Az interneten terjedő információk alapján a Hazai Hatékonyság 2.0 nevet viselő javaslatcsomag már egy elfogadott és kihirdetett, lakossági energetikai pályázatként kerül bemutatásra. Ezzel ellentétben a már említett javaslatcsomagot a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) készítette 2016-ban, azonban a koncepcióról kormányzati döntés mindezidáig még nem született.

Fentiekre tekintettel tehát a Hazai Hatékonyság 2.0 elnevezésű lakáskorszerűsítési támogatás egy nem létező pályázat, melyre kérelmet nem lehet benyújtani.

Kérjük a tájékoztató szíves tudomásul vételét.

Abony, 2018. április 12.

Abonyi Polgármesteri Hivatal