Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 március 23 péntek - 11:34:45     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   nyert_kulteruleti_duloutak_felujitasara_benyujtott_palayzatunk_taborhegy_temeto_belsoerdo_dulo_abony_abony.hu_2018.jpgÖrömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül sikeres pályázatot nyújtott be a „Külterületi helyi közutak fejlesztése és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzése” című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú pályázati kiírásra.

   Az önkormányzat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat finanszírozásából 119.610.357,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.
 
   A projekt tervezett bruttó összköltsége: 144.907.000,-Ft, melyből Abony Város Önkormányzata 26.390.147,-Ft önerőt biztosít. Az európai uniós és hazai központi költségvetési előirányzat támogatásából, valamint az önkormányzat költségvetéséből az alábbi fejlesztések valósulnak meg:
 
A Belsőerdő-, a Temető- és a Táborhegy-dűlő esetében útalap, ill. mezőgazdasági makadámút kialakítása a meglévő földút felújításával.

Az alábbi térképeken piros színnel jelöltük a fejlesztéssel érintett területeket:
(a megtekintéshez kattintson a címekre)

 
 
 
   Abony Város Önkormányzata Kőröstetétlen Község Önkormányzatával konzorciumi megállapodás keretében sikeresen pályázott továbbá a külterületi utak karbantartásához szükséges erőgép (traktor), munkagép (gréder) és faaprítógép beszerzésére is.
 
   Köszönetünket fejezzük ki a pályázat elkészítésében résztvevőknek: az Abonyi Városfejlesztő Kft., a Polgármesteri Hivatal és a Településfejlesztési Osztály munkatársainak, valamint a támogató döntést hozóknak, továbbá Magyarország Kormányának és az Európai Uniónak.
 
Abony, 2018. március 23.

Abony Város Önkormányzat
Képviselő-testülete

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás

Kapcsolódó hírek: